Prema izboru Daily Telegrapha
3

Deset najljepših vila na svijetu

Sarajevo-x.com
San skoro svakog čovjeka jeste da otputuje na neko, pomalo egzotično mjesto, kako bi se odmorio, no sve i kada se odličimo izdvojiti novac za neko putovanje nismo sigurno gdje bismo tačno željeli otići. Britanski Telegraph je zbog toga odlučio sastaviti listu od deset najljepših priobalnih mjesta na svijetu, odnosno deset najljepših apartmana i vila.

1. Prvi izbor urednika britanskog Telegrapha je apartman Gran Folies, u gradu Puerto Andratx u Majorci.

Iz ovog apartmana se pruža prekrasan pogled na mediteranski grad Puerto Andratx, a apartman je sam po sebi veoma zanimljiv s obzirom da je opremljen po najsavremenijim standardima. Kuhinju veličine jedne sobe dizajnirao je Philippe Starck, a u apartmanu se nalaze još dvije ogromne sobe i prelijepo uređena terasa.

2. Na drugom mjestu se nalazi vila Beechwood smještena u priobalnom gradu Newportu, na Rhode Islandu.

Iz vile se pruža spektakularan pogled na okean, a u samoj vili nalazi se čak 15 luksuzno opremljenih soba.

3. Vila Cap Ferrat smještena je u južnom djelu u francuske u selu Saint Jean Cap Ferrat. Mjesto, iako mirno, obiluje brojnim prirodnim bogatstvima, te osobama koje ga posjete pruža savršen odmor. Vila je samo nekoliko metara udaljena od plaže, zbog toga ne posjeduje bazen iako je luksuzno uređena i dizajnirana prema 'pravilima' feng shuija.

4. Na četvrtom mjestu se nalazi Ženevsko jezero u Švicarskoj. Iako ovo mjesto baš i nije toliko poznato turistima, našlo se na listi s obzirom da se nalazi na najboljem mjestu švicarske rivijere i da zasigurno pruža dobar provod turistima. U vili koja nosi isti naziv kao i mjesto, nalazi se sedam luksuzno opremljenih soba, te vinski podrum.

5. Vila Casey Key nalazi se na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama. Pet soba u ovoj vili je luksuzno opremljeno, a tu se još nalaze i bazen, ljetna kuhinja, trpezarija i balkon s kojeg se pruža veličanstven pogled.

6. Na šestom mjestu je Bai Tram, koji se nalazi u Vijetnamu, a luksuzno opremljena vila je okružena morem i prašumom, te pruža savršen odmor svim posjetiocima.

7. Vila Peduzzi koja je smještena na obali italijanskog jezera Como još je jedno mjesto za savršen odmor. Okružena bistrom vodom i prelijepim planinama, boravak u ovoj vili predstavlja raj na zemlji. U kući se nalazi teretana, zatvoreni bazen i četiri zasebna apartmana.

8. Vila Camusrory nalazi se u Škotskoj i iako je pomalo izolovana od 'ostatka svijeta' pruža ugodan boravak svim posjetiocima koji se žele odmoriti uživajući u svježem zraku i kupajući se u bistrim vodama jezera.

9. Predgrađe Manly u Australiji pravi je raj za surfere. Vila Sveti Patrick smještena je tik uz obalu, a okružena je nacionalnim parkom i prelijepim plažama.

10. Na desetom mjestu nalazi se vila 'Sugar Beach' smještena na otoku Sveta Lucija. Izgradnja ove vile je tek počela, a kada bude završena u njoj će se nalaziti luksuzno opremljene sobe i zatvoreni bazen. Vila je tek nekoliko metara udaljena od pješčane plaže i mjesta na kojem se nalaze restorani.