Zanimljivi objekti
18

Crkve pretvorene u prelijepe kuće za odmor

Klix.ba
Crkva High Haven (Little Haven, Vels)
Kada pomislite na odmor, crkve baš i nisu prva asocijacija, jer su "rezervisane" za nešto ozbiljno, religiozne stvari poput molitve, vjenčanja, sahrana i slično. No, one su u isto vrijeme prelijepe građevine s ukrašenim stropovima i velikim prostorijama. Neki su se dosjetili te su neke od crkava pretvorili u kuće za odmor.

Crkva High Haven (Little Haven, Vels)

Crkva datira iz 11. stoljeća, a njen obnovljeni oltar postao dio kuhinje. Krov i toranj za zvono su pokazatelj za šta se objekt koristio. Iznajmljivanje košta 122 funti za noć.

Greystead Old Church (Greystead, Engleska)

Ova crkva ima unutrašnjost dostojnu luksuznog doma i sjajno je uređena. Njeni prozori dopuštaju ulazak svjetlosti, spavaće sobe su na prvom, a dnevni boravak na drugom spratu. Nudi dovoljno mjesta za osam osoba, a iznajmljivanje na noć košta 176 funti.

Crkva La Torre (Apulia, Italija)

Napravljena je 1622. godine te se nalazi između vinograda. Opremljena je modernim namještajem, ali je originalna. Gosti mogu uživati u pogledu na talijanski seoski krajolik iz spavaćih soba. Garantuje mir i privatnost te predstavlja istinsku romantičnu destinaciju. Osim toga, posjeduje i bazen veličine 10 metara. Cijena iznajmljivanja za jednu noć iznosi 165 funti.

Crkva Red Wing Red Wing, Minnesota)

Veze između Minnesote i Norveške su vidljive u gradu Red Wing u kojem se između ostalog nalazi i crkva iz 1880-tih godina. U njoj se nalazi veliki sto gdje su se nekad obavljala krštenja. Osim namještaja, u crkvi se sada nalazi bilijar i sto za ping pong. Može primiti osam osoba, a noćenje košta 250 funti.

Stylish Church (Kelso, Škotska)

Crkva posjeduje pet spavaćih soba i savršena je za odmor grupe prijatelja. Posjeduje veliku kuhinju te veliki dnevni boravak. Gosti mogu igrati bilijar i uživati u velikim kadama. Noćenje košta 218 funti.

The Church Tower (Crieff, Škotska)

Ovaj objekt posjeduje prozore u obliku luka te je napravljen od tamno sivog kamena. Crkva je smještena u škotskom gradu Crieffu i predstavlja harmoniju između svoje originalnosti i modernog namještaja. U njenom tornju se nalazi teleskop, koji je na raspolaganju gostima. Cijena noćenja je 213 funti.

The Old Chapel (Slad, Engleska)

Prelijepa crkva se nalazi u gradu Stroudu, posjeduje drveni pod, kožni namještaj i bijele zidove. Nudi dovoljno mjesta za deset osoba, a noćenje košta 188 funti.