Sjajan projekt
17

Britanski par transformisao najružniju kuću u kvartu u dom iz snova

D. B.
Joanne Lewis i njen partner Adam su 2017. godine kupili kuću pored mora u Kentu za koju su njihovi susjedi rekli da je najružnija u kvartu, ali se to drastično promijenilo.

Britanski par je priznao da je kuća u početku bila neprivlačna i neugledna, ali su oni ipak vidjeli potencijal u njoj. U protekle tri godine su je u potpunosti transformisali u lijep i moderan dom s tri sprata i lijepim pogledom.

Joanne je objavila fotografije prije i poslije uređenja, a njen post na Twitteru je postao viralan. Neki ljudi su toliko bili zadivljeni promjenom da su pomislili da se ne radi o istoj kući.

Kada je kuća kupljena, spacaća soba i kupatilo su bili u prizemlju, a dnevni boravak na spratu. Projekt je započet rušenjem zida koji ih je dijelio te je jedan dio nadograđen u vrtu kako bi se napravila kuhinja. Prethodna kuhinja i dnevni boravak su pretvoreni u glavnu spavaću sobu, jednu manju spavaću sobu i kupatilo s tušem.

Dodan je i još jedan sprat kako bi se napravile još dvije spavaće sobe, kupatilo i balkoni s pogledom na more.

Urađena je nova fasada, balkoni su ukrašeni drvetom, a prilaz popločan. Sada traju radovi na uređenju vrta, a kada se to završi, par namjerava prodati kuću i nastaviti život u drugom domu. Kako kažu, prodaja je uvijek bila u planu, piše Metro.