3.150 funti za sedmicu
9

Britanci kupili trošnu kolibu i napravili utočište za bijeg od svakodnevnice

D. B.
Foto: Unique Booking Services
Britanski par Tracey Gilpin i Peter Burrige od trošne kolibe koja ima pogled na Whitsand Bay u Engleskoj napravili su luksuzno utočište za sve one koji žele pobjeći od svakodnevnice i odmoriti se.

Koliba je bila trošna, ali je zbog sjajne lokacije koštala 220.000 funti. par je uložio dodatnih 220.000 funti te je napravio luksuzni mali objekt koji iznamljuje za 3.150 funti sedmično. Oni se nadaju da će godišnje zarađivati 65.000 funti te da će nakon šest godina pokriti troškove te napokon sami uživati u onome što imaju.

Prvobitna koliba je bila na istom mjestu 60 godina, a Tracey i Peter su je srušili i napravili novi objekt.

"Poznavali smo ovu lokaciju jer živimo u Plymouthu. Whitsand Bay nam je oduvijek omiljena lokacija. Sviđa nam se plaža, prelijepa je. Prvobitno smo mislili da ne možemo prišutiti kolibu, ali smo shvatili da možemo ako bismo je iznajmljivali. Imala je mnogo nedostataka pa smo je srušili i napravili novu.", izjavila je Tracey.

U unutrašnjosti su spavaća soba, kupatilo, tuš, moderna kuhinja, dnevni boravak te velika klizna vrata koja omogućavaju pogled od 180 stepeni. Napolju se nalaze jacuzzi i tuš.

"Objekt je namijenjen parovima, privatna je. Ima mnogo stakla tako je pogled sjajan. Ovo je moje omiljeno mjesto, volio bih da mogu provoditi više vremena ovdje, ali ga moramo iznajmljivati tokom cijele godine i u narednih nekoliko godina", rekao je Peter.