Kuća i ured
7

Boravak unutar "najvećeg beaglea na svijetu"

Klix.ba
Dog Bark Park Inn u američkoj saveznoj državi Idaho svojim gostima nudi boravak u gostinjskoj kući u obliku "najvećeg beaglea na svijetu", projekta Dennisa Sullivana i Frances Conklin, umjetnika sa motornom testerom.

Par je izgradio divovsku, devet metara visoku, figuru "Sweet Willy" 1997. godine, što su finansirali prodajući minijaturne rezbarije pasa. Kuća je više nego prilagođena boravku sa psima.

Dog Bark Park pokrenuli su kao mjesto gdje bi mogli stvarati, izlagati i prodavati svoje skulpture napravljene motornim testerama. Nakon toga, odlučili su se za izgradnju divovskih beagleova "Sweet Willyja" i "Tobyja", kako bi dodali temu pasa u svoj rad.

Beagleove su izabrali zbog arhitektonskih prednosti, ali i zato što su znali da će se svidjeti ljudima.

"To je prva rasa koju je Dennis modelirao prije 28 godina, a i dan danas je najprodavanija. Također je i politički korektna rasa, budući da nema nikakvih strašnih priča vezanih za nju", rekla je Conklin.

Sweet Willy prima četiri osobe, a u glavnom dijelu se nalazi ogromni krevet. Sav interijer ispunjen je namještajem inspirisanim psima. Kuća je gostima na raspolaganju od 1. aprila do 31. oktobra, a tokom čitave godine je otvorena za posjetioce koji samo žele da je razgledaju.