{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bogataši grade luksuzne bunkere "za Sudnji dan" sa kinima i spa centrima

29.11.2013. u 18:10
1
47
Bogataši grade luksuzne bunkere "za Sudnji dan" sa kinima i spa centrima
1
Bogataši grade luksuzne bunkere "za Sudnji dan" sa kinima i spa centrima
Porodice milijardera širom Sjedinjenih Američkih Država mnogo novca ulažu u zaštitu svojih najmilijih, pa tako grade bunkere koji ih mogu zaštititi, kako od provalnika, tako i od prirodnih katastrofa.
Ove nevjerovatne strukture prepune su futurističkih uređaja, a grade se za tri generacije.

Chris Pollack, predsjednik kompanije Pollack+Partners iz New Yorka, kaže da je povećana potražnja za ovim bunkerima, tajnim prolazima, sigurnim sobama i softverima za prepoznavanje, jer je bogatim kupcima sigurnost oduvijek bila važna, a u posljednjih pet godina na nju više i troše.Dok govori o opcijama koje su u ponudi postaje jasno da su to stvari kao iz naučnofantastičnih filmova.

Bivši izraelski generalmajor Aharon Ze'evi-Farkash proveo je tri godine kreirajući softver za prepoznavanje lica, glasa i pokreta, kako vlasniku kuće uopšte ne bi trebao ključ da uđe u svoj dom.Kompanija Creative Home Engineering iz Arizone gradi tajne prolaze sakrivene iza polica, ormara, zidova... Firma Saferoom Door već 30 godina pravi sigurne sobe za domove, kompanije i međunarodne organizacije kao što su Ujedinjene nacije. FLIR Systems iz Oregona prodaje infracrvene kamere koje na osnovu topline tijela mogu uočiti osobu i na 15 km udaljenosti.

Dom Ala V. Corbija na Hollywood Hillsu u Californiji je primjer izuzetne sigurnosti. Ima zaštitu od zemljotresa, kao i bunker za spas od atomskih i hemijskih napada, sa zalihama hrane, vode i lijekova dovoljnim da jedna porodica tu preživi od tri do šest mjeseci.On za svoje klijente osmišljava bunkere na nekoliko stotina kvadratnih metara površine, a u nekima od njih su i kinodvorane, restorani i spa prostorije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: