Kada opsesija ode predaleko
0

Bizarni interijeri inspirisani pop kulturom

Klix.ba
London
Pop kultura je utjecala na milione ljudi širom svijeta. Ipak, neki su sa svojim opsesijama otišli malo dalje od ostalih.

Tony Alleyne je proveo deset godina pretvarajući svoj stan u repliku svemirskog broda Enterprise iz serijala "Star Trek". Nažalost, nakon razvoda sa svojom suprugom ove godine, Alleyne je morao uništiti svoje djelo kako bi se stan mogao prodati, a novac podijeliti između njih dvoje.

Monica i John su za svoje prvo dijete pripremili sobu u stilu jaslica kompanije Dharma Initiative iz serije "Lost".

Hotel Tomo je tematski hotel u San Franciscu inspirisan animeom. U njemu se mogu naći umjetnička J-pop djela, ogromni roboti i murali koje je dizajnirao Heisuke Kitazawa.

Pizzerija inspirisana Andyjem Warholom, američkim umjetnikom, se nalazi u Tel Avivu u Izraelu.

U Malibuu u Californiji se nalazi pećinska kuća inspirisana crtanim filmom "The Flintstones". Televizijska legenda Dick Clark je nekada živio u ovoj kući. Kuća ima jednu spavaću sobu i dva kupatila.

Kuća koju su kupila dva Disney fanatika je skoro identična replika animirane verzije filma "Up". Clinton i Lynette Hamblin su se preselili iz Petalume u Californiji u Herriman u Utahu upravo zbog ove kuće.

U Hendersonu u Nevadi se nalazi kuća inspirisana serijom "The Simpsons". Ova replika u stvarnoj veličini je bila glavna nagrada jednog takmičenja koje su organizovali Fox i Pepsi.

Inspirisani avanturama Alise u zemlji čuda, Fredrick Nilsby i Cyril Duva su dizajnirali određene dijelove robne kuće Mood Swings u Moskvi. Svaki od odjela je dizajniran prema određenim dijelovima knjige.

Ova moderna kuća u Malibuu u Califoniji je dizajnirana u čast 50. rođendana Barbie lutke. Luster je napravljen od kose Barbie lutaka, a ormari su prepuni obuće. U garaži je parkiran roze Volkswagen Beattle.

U Parizu u Francuskoj se može vidjeti dom inspirisan LEGO kockicama. Kuhinjske radne površine su napravljene od 20.000 LEGO kockica.