{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bizarni interijeri inspirisani pop kulturom

2.10.2012. u 22:26
0
7
Bizarni interijeri inspirisani pop kulturom
0
Pop kultura je utjecala na milione ljudi širom svijeta. Ipak, neki su sa svojim opsesijama otišli malo dalje od ostalih.
Tony Alleyne je proveo deset godina pretvarajući svoj stan u repliku svemirskog broda Enterprise iz serijala "Star Trek". Nažalost, nakon razvoda sa svojom suprugom ove godine, Alleyne je morao uništiti svoje djelo kako bi se stan mogao prodati, a novac podijeliti između njih dvoje.

Monica i John su za svoje prvo dijete pripremili sobu u stilu jaslica kompanije Dharma Initiative iz serije "Lost".

Hotel Tomo je tematski hotel u San Franciscu inspirisan animeom. U njemu se mogu naći umjetnička J-pop djela, ogromni roboti i murali koje je dizajnirao Heisuke Kitazawa.

Pizzerija inspirisana Andyjem Warholom, američkim umjetnikom, se nalazi u Tel Avivu u Izraelu.

U Malibuu u Californiji se nalazi pećinska kuća inspirisana crtanim filmom "The Flintstones". Televizijska legenda Dick Clark je nekada živio u ovoj kući. Kuća ima jednu spavaću sobu i dva kupatila.

Kuća koju su kupila dva Disney fanatika je skoro identična replika animirane verzije filma "Up". Clinton i Lynette Hamblin su se preselili iz Petalume u Californiji u Herriman u Utahu upravo zbog ove kuće.

U Hendersonu u Nevadi se nalazi kuća inspirisana serijom "The Simpsons". Ova replika u stvarnoj veličini je bila glavna nagrada jednog takmičenja koje su organizovali Fox i Pepsi.

Inspirisani avanturama Alise u zemlji čuda, Fredrick Nilsby i Cyril Duva su dizajnirali određene dijelove robne kuće Mood Swings u Moskvi. Svaki od odjela je dizajniran prema određenim dijelovima knjige.

Ova moderna kuća u Malibuu u Califoniji je dizajnirana u čast 50. rođendana Barbie lutke. Luster je napravljen od kose Barbie lutaka, a ormari su prepuni obuće. U garaži je parkiran roze Volkswagen Beattle.

U Parizu u Francuskoj se može vidjeti dom inspirisan LEGO kockicama. Kuhinjske radne površine su napravljene od 20.000 LEGO kockica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: