Kuća i ured
0

Amazon u Seattleu gradi futurističko sjedište u obliku staklenika

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Američka kompanija Amazon obznanila je planove o izgradnji futurističkog sjedišta u Seattleu koje će biti kombinacija nebodera i objekata u obliku sfera.

Novo sjedište bit će izgrađeno po uzoru na staklenik, a u njemu će biti moguće uzgajati različite biljke. Cilj vlasnika kompanije je stvoriti mjesto u kojem će uposlenici moći raditi i družiti se u prirodnom okruženju.

"Oblik zgrade će vizuelno podsjećati na staklenik. Sve biljke koje budu posađene će u potpunosti odgovarati ljudima, a kako bi se potaknuo njihov rast, unutrašnjost zgrade će imati visoke stropove, saopćeno je iz Amazona.

Foto: AFP
Foto: AFP

Eksterijer će biti transparentan i sastavljen od nekoliko slojeva stakla s metalnim okvirima. Osim prostora za rad, objekt će sadržavati blagovaonice, dnevne boravke i prostorije za sastanke kao i botaničke bašte, rečeno je.

Čelnici kompanije otkrili su skice budućeg futurističkog sjedišta, a da bi počeli graditi potrebno im je odobrenje gradskih vlasti Seattlea. Ukoliko dobiju zeleno svjetlo, trebat će im šest godina da završe posao.

Foto: AFP
Foto: AFP