lifestyle
0

Kuća Armstrongovih uskoro otvorena za javnost

Klix.ba
Od sljedeće sedmice svi obožavatelji jazz legende Louisa Armstronga moći će posjetiti njegovu kuću u Queensu i bar na trenutak osjetiti kakav su to život vodili Armstrong i njegova supruga Lucille.

Lucille je Armstrongova četvrta žena s kojom se oženio 1942. godine. 1943. godine. Gospođa Armstrong kupila je kuću od crvene cigle u Coroni u Queensu i sama je uredila dok je Armstrong bio na turnejama.

Prvi put kad je ovaj legendarni muzičar ugledao kuću nije mogao vjerovati da je na pravoj adresi, izjavio je Michael Cogswell, direktor Armstrong arhive na Queens collegeu.

"Čim je ušao unutra, zaljubio se u kuću i živio je sretno u njoj sve do svoje smrti." - izjavio je Cogswell. Prema njegovim riječima Lucille Armstrong nije štedila novac na uređenje kuće i renovirala ju je iz godine u godinu sve do smrti njenog supruga 1971. godine.

Nakon smrti Lucille Armstrong 1983. godine, kuća je postala vlasništvo grada, a na kraju ju je preuzeo Queens college.

Prvi obilasci kuće obitelji Armstrong počinju 16. oktobra, a posjetioci će imati priliku vidjeti kuću sa svim namještajem i ostalim stvarima kako su ih Armstrongovi ostavili.