Kroz najljepše dijelove Sarajeva u petak utrka za bh. kompanije

Kroz najljepše dijelove Sarajeva u petak utrka za bh. kompanije
16
Klix.ba
10.6.2019. u 16:06
14
komentara
16

dijeljenja
Kroz najljepše dijelove Sarajeva u petak utrka za bh. kompanije
Pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Bosnalijek, Udruženje Marathon Sarajevo će u petak sa početkom u 20 sati organizovati Dolorex B2B štafetnu utrku za uposlenike bh. kompanija. Trasa trke prolazit će kroz najljepše dijelove Sarajeva.
U petak, 14. juna sa početkom u 20 sati na Trgu djece Sarajeva, uz već tradicionalni Vienna Run4lifestyle noćni cener, Udruženje Marathon organizovat će i specijalno izdanje štafetne noćne utrke za kompanije, pod nazivom Dolorex B2B štafetni noćni cener. Utrke će se održati u sklopu jednog od najmasovnijih trkačkih festivala u BiH, Olimpija Run Festa.

"Ponosni smo jer smo generalni sponzor prvog izdanja B2B štafetnog noćnog cenera u Sarajevu, koji nosi naziv našeg novog brenda, Dolorex®, analgetika brzog, snažnog i sigurnog učinka. Kao prijatelji i partneri Udruženja Marathon, aktivno učestvujemo u brojnim utrkama, tako da i u ovoj učestvujemo sa timovima Bosnalijeka. Podrška Bosnalijeka usmjerena je ne samo ka područjima prevencije i očuvanja zdravlja, već i prema projektima koji unapređuju i stvaraju zdrave životne navike kod ljudi", izjavila je Alma Dronjak, menadžerica za upravljanje događajima i komunikacijom kompanije Bosnalijek, koja je ujedno i generalni pokrovitelj ovog događaja.

"Cilj ovog trkačkog i društveno odgovornog projekta je podsticanje zdravog i aktivnog životnog stila uposlenika te razvijanja timskog duha kroz zdravu, laganu i zabavnu aktivnost, koja će pružiti priliku uposlenicima kompanija da na inovativan način izađu iz zone komfora i urade nešto pozitivno za sebe i zajednicu. Veoma nas raduje veliki odziv BH kompanija na ovaj događaj čime su pokazale brigu i aktivan angažman na poboljšanju svojih uposlenika", izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

Prijave za Dolorex B2B štafetni noćni cener te Vienna Run4Lifestyle su otvorene još danas do 00:00 sati, a rok za uplatu kotizacije je sutra do 13 sati. Prijave i informacije dostupne su na oficijelnoj web stranici Udruženja Marathon: www.sarajevomarathon.ba.

Trasa utrke startat će u sumrak na Trgu djece Sarajeva te prolaziti kroz najljepše dijelove Sarajeva, vodeći trkače kroz jedinstven noćni trkački doživljaj. Štafetnu utrku trčati će timovi u sastavu od tri osobe, gdje će svaka osoba trčati dionicu dužine 3,3 km. Broj timova iz jedne kompanije nije ograničen, a trasa dužine 3,3 km je dovoljno kratka da se može završiti i brzim hodom ukoliko neki od učesnika nisu spremni za trčanje cijelog kruga.

Sve učesnike očekuju bogati trkački paketi koji između ostalog uključuju:

specijalno dizajniranu dri-fit majicu, startni broj sa čipom za mjerenje vremena, finišersku medalju, bogat muzički sadržaj duž cijele trase trke, Bingo voćnu okrepu i osvježenje, brojne poklone organizatora i sponzora, kao što je Heineken 0.0 pivo, Powerade napitak, energetski snacks, popuste kod partnera Udruženja Marathon Sarajevo, priliku za doprinos društveno odgovornoj inicijativi "Nabaci 5 za Šmekija“. Učesnike Dolorex B2B štafetne noćne utrke očekuje i ekskluzivni networking event za kompanije koji će se održati nakon utrke pod pokroviteljstvom brenda Heineken 0.0.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...