{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kounellisov portret Almina Zrne u novoj kampanji «Illy»

S
12.10.2004. u 16:51
0
0
Kounellisov portret Almina Zrne u novoj kampanji «Illy»
0
Kounellisov portret Almina Zrne u novoj kampanji «Illy»
Portret Jannisa Kounellisa načinjen u vrijeme postavke njegove izložbe u Vijećnici odabirom umjetnika našao se u centru nove kampanje najvećeg italijanskog proizvođača kafe.
U protekloj sedmici završeno je potpisivanje ugovora kojim je kompanija “Illy” preuzela prava na korištenje portreta Jannisa Kounellisa koji potpisuje sarajevski fotograf Almin Zrno. Fotografija koja će biti glavni motiv nove promotivne kampanje “Illy” nastala je za vrijeme postavljanja izložbe “Kounellis u Sarajevu” u produkciji Projekta Ars Aevi.

“Illy”, najveći italijanski proizvođač kafe, u svojim kampanjama radi sa poznatim svjetskim umjetnicima, koji osobno dizajniraju šoljice sa znakom “Illy”, a prateća print kampanja bazirana je na likovima umjetnika. Učesnici “Illy” kampanje su najpoznatija imena savremene svjetske umjetnosti: Jannis Kounellis, Michelangelo Pistoletto, Daniel Buren, Joseph Kosuth, Robert Rauschenberg, Nam June Paik, Jeff Koons…

Izabrani portret Kounellisa autora Almina Zrne, prvi put je objavljen u brošuri “Kounellis u Sarajevu” koju je izdao Projekt Ars Aevi. Isti je portret po zahtjevu Kounellisa korišten i za plakat i pozivnicu njegove samostalne izložbe u Atini u povodu otvaranja posljednjih Ljetnih olimpijskih igara.

Ova fotografija izabrana je iz opsežnog foto-arhiva Kounellisove izložbe u Sarajevu čiji je Zrno autor, a koji će nakon objavljene brošure biti korišten i u Kounellisovom velikom katalogu sarajevske izložbe, koji u Italiji priređuje kustos Bruno Corà u saradnji sa timom Ars Aevi.

Velika print kampanja sa Zrninom autorskom fotografijom biće u prvom redu promovirana kroz internacionalne magazine kao što su: Glamour, Marie Claire, Elle, Elle Decor, Donna, La Repubblica delle Donne, Flair, Venerdì, Panorama, kao i art magazine: Flash Art International, Flash Art Italia, Arte, Art Forum (SAD), Carnet Arte, Il giornale dell'arte.

Ars Aevi za početak naredne godine najavljuje i izložbu dokumentarnih fotografija Almina Zrne projekta “Kounellis u Sarajevu”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: