Nekoliko pravila
14

Korisni savjeti za brijanje ukoliko imate akne

Klix.ba
Brijanje za mnoge zvuči samo kao jednostavna rutina, no, taj proces može biti bolan ukoliko se radi o problematičnoj koži.

Brijanje kože s aknama izaziva povrede i iritaciju, a prelazak brijača preko povrijeđene kože je itekako neugodno. Međutim, postoje savjeti za brijanje korisni osobama koje imaju akne.

Prije nego što započnete s brijanjem, važno je da dobro očistite kožu. Iskoristite vrući peškir i držite ga na licu određeno vrijeme. To će pomoći u mekšanju kože i otvaranju folikula dlake.

Nakon čišćenja nanesite ulje za brijanje prije nego što uzmete pjenu ili gel. Ulje će djelovati tako da brijanje bude lakše, a brijač će lako kliziti po koži bez uzrokovanja posjekotina. Samo nanesite nekoliko kapi ulja i dobro izmasirajte lice.

Uvijek koristite pjenu ili gel za brijanje koji ne sadrže alkohol i mirise. Trebate izbjegavati pjene sa sintetičkim sastojcima, jer oni mogu iritirati kožu. Najbolji su oni s prirodnim uljima.

Za brijanje je bitno izabrati i dobar brijač, a ako je vaša koža osjetljiva, neka to bude brijač s jednom oštricom. Brijači s više oštrica će prije iritirati akne. Također, trebate očistiti brijač antibakteriskim losionom prije i poslije upotrebe.

Bradu brijte u smjeru rasta dlake, tako će te se mnogo lakše obrijati. Također, nećete iritirati akne i uzrokovati posjekotine.

Nakon brijanja dobro očistite lice toplom vodom. Ako je koža ljepljiva, koristite blago sredstvo za čišćenje kože. Nakon toga nanesite neki od proizvoda koji hidratizuju kožu, a možete uzeti i losion poslije brijanja obavezno bez alkohola i mirisa.