President SOmborska
6

Koje su razlike između sira i namirnice za koju mislite da je sir? Sudjeluj u kratkoj anketi i saznaj

Ako živite po logici "Kad je na policama supermarketa, dovoljno je dobro za mene" razmislite dvaput.

Naravno, svi artikli koji se puštaju u prodaju moraju imati određena odobrenja koja se tiču kvalitete, ali određeni su proizvodi puni raznih dodataka poput pojačivača ukusa i aditiva koji, osim što nemaju nutritivnu vrijednost, mogu imati i štetan uticaj na vaš organizam.

Takvi dodaci su istaknuti na deklaraciji proizvoda, ali istraživanja pokazuju da će samo oni najuporniji i najupućeniji kupci odvojiti vrijeme, pročitati poleđinu proizvoda i tekst nerijetko napisan sitnim slovima. Danas se u ponudama često možemo sresti s proizvodima koji, u pokušajima da kupcima budu što povoljniji, gube svoj originalni sastav koji se mijenja s hemijskim dodatcima. Takvi proizvodi izgledom i ukusom mogu podsjećati na original, ali s nutritivnog gledišta oni su "prazne kalorije". Proizvod koji često ima svoju takvu, nezdraviju varijantu jeste sir. Ova namirnica je od pamtivijeka na našim stolovima i nastaje prirodno uz svega nekoliko osnovnih sastojaka, dok zamjene za sir nastaju tehnološki zamjenjujući prirodne sastojke hemijskim komponentama.

Sudjeluj u kratkoj anketi i saznaj koliko znaš o hrani koju kupuješ

Kada nema vremena za razmišljanje – uz Somborsku nema dileme

Ako je tvoj odgovor DA, znači da prepoznaješ važnost kupovine pravog sira, nastalog iz mlijeka i mliječnih masnoća i da već znate da izborom President Somborska sira birate prirodan proizvod bez hemijskih dodataka. Odvojite vrijeme za odabir hrane, važno je!