lifestyle
0

Ko ima najljepše uređen ugostiteljski objekat u regionu?

Klix.ba
Ostalo je još sedam dana do početka takmičenja za titulu najljepše uređenog ugositeljskog objekta u regionu koje po peti put organizuje internet magazin Enterijer.ba.

Ove godine za popularnu Grimiznu kuglu borit će se vlasnici ugostiteljskih objekata iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

I dalje se mogu prijaviti svi oni koji smatraju da je njihov ugostiteljski objekat uređen reprezentativno i sa stilom tako što će poslati šest profesionalno urađenih fotografija na [email protected] do 30. marta 2014. godine.

Međunarodni stručni žiri će ocijeniti da li pristigle fotografije enterijera zadovoljavaju osnovne kriterije lijepo uređenog prostora. To znači da će u utrci učestvovati samo oni ugostiteljski objekti koji ispune uslove međunarodnog stručnog žirija.

Više informacija o samom takmičenju može se dobiti putem grimizna.enterijer.ba.

Tokom aprila birat će se najljepših deset i to putem Facebook glasanja. U maju će međunarodni stručni žiri izabrati najljepšeg među najljepšim kojem će dodijeliti nagradu – Grimiznu kuglu.

Medijski pokrovitelji takmičenja za najljepše uređen ugostiteljski objekat – Grimizna kugla su Fena, Radio M, Klix.ba, FACE TV, Oslobođenje, Magazine.

Članovi međunarodnog stručnog žirija su:

Maya Stanić (New York, SAD) – stručnjak za marketing i razvoj brenda u ugostiteljstvu; angažovana na razvoju strategije za New York Fashion Week; sarađuje sa globalnim arhitektonskim biroom Gensler; organizator privatnih zabava za dobitnike Grammyja - Ellie Goulding,Cee Lo Green, Peter Bjorn and John.

Ito Shinji (Kanagawa, Japan) – predsjednik Japanskog freelance udruženja. Osvojio je nagradu na izložbi Udruženja profesionalnih fotografa Japana (JPS), održao samostalnu izložbu fotografija u Ayumi galeriji u Kagurazaki, Tokio 2009. godine.

Githa Van Euwen (Amersfoort, Holandija) – nagrađivani fotograf, ilustrator i copywriter. Završila je Foto akademiju u Amsterdamu. Ona stvara nadrealne, maštovite foto ilustracije.

Ernesto Eduardo Dobarganes (Miami, SAD) – porijeklom sa Kube, danas je direktor marketinga u Denise Rubin Group na Floridi. Više od pet godina bavi se fotografijom i osvaja nagrade na mnogim takmičenjima.

Slavica Jarić (Poreč, Hrvatska) – tekstilni dizajner. Modom i dizajniranjem se bavi od 1980 godine. Aktivno učestvovala u svim revijama širom regije posljednjih godina. Pored dizajniranja tekstilne odjeće dizajnira torbe, slika na svili, radi akvarele, ...

Admin Isaković (Niederstetten, Njemačka) - diplomirani inžinjer arhitekture. Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Admin je stekao bogato arhitektonsko iskustvo radeći za različite biroe u Ljubljani, gdje je živio i radio više od deset godina. Protekle tri godine angažovan je u njemačkoj arhitektonskoj firmi Vix Architekten.

Amer Kapetanović (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – profesionalni fotograf i videograf. Dobitnik je ULUPUBiH nagrade za fotografiju 2006. Učestvovao na više od stotinu i pedeset kolektivnih izložbi. Do sada priredio 16 samostalnih izložbi. Fotografijom se bavi od 2003. godine a od 2008. je freelancer. Član je Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajera Bosne i Hercegovine ULUPUBIH i Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini (AUFBiH). U Asocijaciji za umjetničku fotografiju BiH (Foto savez) ima strukovno zvanje Majstor fotografije i obavljao je dužnosti podpredsjednika i FIAP Liaison Officera za BiH od 2008. do 2011. godine.

Igor Kuvač (Granada, Španija) - diplomirani inžinjer arhitekture. Kao planer i projektant, bavi se urbanističkom praksom u RS, a kroz istraživački rad, temama procesa stvaranja arhitekture, te društvenim i kulturnim utjecajima na prostorni identitet. Radove povremeno objavljuje na naučno-stručnim skupovima, u publikacijama i časopisima. Učestvuje na zajedničkim izložbama, urbanističkim, arhitektonskim i dizajnerskim konkursima. Osnivač je i predsjednik Istraživačkog centra za prostor. Trenutno pohađa PhD studije iz oblasti Urbanizma i prostornog planiranja na Univerzitetu u Granadi.

Vanja Ciraj (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - modni dizajner. Završila Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu i sa Irmom Saje osnivač je modnog brenda OSHYOSH. U sferi modnog dizajna i kostimografije djeluje od 2002. godine

Vladimir Stanišević (Srbija) – dizajner. Porijeklom iz Sarajeva, Vladimir je 30 godina živio i radio u Beogradu gdje je ostvario zapažen uspjeh na polju dizajna i uređenja enterijera. Izlagao je na Milano Design Weeku 2012. godine na postavci firme DuPont. Autor je brojnih radova okarakterisanih kao kompjuterska umjetnost, a koji krase domove širom svijeta.

Maja Matašin (Bosna i Hercegovina) - akademska kiparica. Završila Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. Od 2005.-2011. godine asistent u livnici umjetničkog livara Enesa Sivca, gdje realizuje autorska kiparska djela u različitim materijalima, keramici, željezu, aluminiju, bakru, bronzi i srebru i sarađuje pri izradi djela umjetnika primijenjenih umjetnosti (plaketa, skulptura, portreta, spomenika, bisti) uređenja enterijera i izrade dekorativne plastike i vitraža. 2011. godine učesnik i dobitnik nagrade na konkursu „Umjetnost povezivanja“.

Ejla Salihamidžić (Kuvajt) - diplomirani inžinjer arhitekture. Već nekoliko godina angažovana u kompaniji ATEC u Kuvajtu. Osnivač i direktor arhitektonskog studija Ort u Sarajevu. Prethodno je nekoliko godina radila u sarajevskom arhitektonskom birou Argentaria.

Vojislav Vojo Kilibarda (Herceg Novi, Crna Gora) – slikar. Na Cetinju je završio Srednju umjetničku školu "Petar Lubarda''. U Trebinju je završio Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo, u klasi profesora Marka Musovića, gdje je sad na postdiplomskim studijama. Osim samostalnih prezentacija, učestvovao je i na kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama. Zaposlen je u JUK Herceg Fest kao urednik likovnog programa.

Budimir Željko Keko (Trebinje, BiH) - profesionalni fotograf. Trenutno živi i radi na relaciji Trebinje –Dubrovnik - Vela Luka. Fotografijom se profesionalno bavi tri godine. Do sada je imao dvije samostalne izložbe u Trebinju, zatim po jednu u Geteborgu, Sarajevu i fotografije koje je izlagao u Majamiju u sklopu projekta trećeg "Winterfest dance festivala". Učestvovao je na nekoliko kolektivnih i klupskih izložbi, a na jednoj od njih je osvojio prvu nagradu za kolekciju fotografija "Quatro Fumare".

Snežana Lazarević (Kragujevac, Srbija) - dizajner. Inženjer informatike koja se posljednjih 12 godina bavi grafičkim dizajnom i marketingom, a posljednje dvije godine i kao sam svoj gazda u kreativnom odeljenju Balance Design, pod okriljem firme Balance Consulting. Pozicije na kojima je radila proteklih 14 godina su grafički dizajner, menadžer za spoljašnje i unutrašnje brendriranje salona, direktor marketinga i dizajner enterijera.