Knjiga Noama Chomskog i dalje najprodavanija na Amazonu

Knjiga Noama Chomskog i dalje najprodavanija na Amazonu
0
S
Sarajevo-x.com
25.9.2006. u 13:25
0
komentara
0

dijeljenja
Knjiga Noama Chomskog i dalje najprodavanija na Amazonu
Nakon što je Hugo Chavez pozvao sve prisutne na Generalnoj skupštini UN-a da pročitaju knjigu "Hegemonija ili preživljavanje: Nastojanje Amerike da postigne globalnu dominaciju" Noama Chomskog, ta knjiga je postala najprodavanija knjiga na Amazonu.
Naime, on je za svog govora pred Glavnom skupštinom Ujedinjenih naroda, u srijedu, podigao knjigu Noama Chomskog "Hegemonija ili preživljavanje: Nastojanje Amerike da postigne globalnu dominaciju" i pozvao prisutne da ju pročitaju.

U slijedeća dva dana, prodaja te knjige poznatog lingviste i ljevičarskog političkog komentatora, objavljene 2003. godine, skočila je najmanje deseterostruko, postavši najprodavanija knjiga online knjižare Amazon.com, a šesta na popisu bestsellera u dvije najveće knjižarske mreže u Americi 'Barnes and Noble' i 'Borders'.

Sam Noam Chomsky, koga je kontaktirao New York Times, izjavio je da mu je drago da je Hugo Chavez preporučio njegovu knjigu, ali da se baš ne smatra polaskanim. No, on je ipak ispravio jednu od primjedbi venecuelanskog predsjednika: Chavez je, naime, rekao da mu je žao što nije imao priliku upoznati Chomskog prije nego što je umro.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.