Kako se zabaviti na poslu

S
Sarajevo-x.com
15.11.2008. u 16:17
0
0
Kako se zabaviti na poslu
0
Kako se zabaviti na poslu
Iako je radno mjesto predviđeno za obavljanje posla za koji ste određeni, ima dana kad vam se čini da je sve stalo i ne znate kako potrošiti ostatak radnog vremena. Ako igranje pasijansa na kompjuteru ne pomaže, pokušajte se zabaviti nekom od sljedećih ideja koje smo pronašli u online priručnicima.
Družite se sa radnim kolegama. Ovo je posebno korisno, a može biti i zanimljivo ako radite u malom kolektivu. Budite kreativni i bolje upoznajte ljude oko sebe, a koji je bolji i neposredniji način od šale i zabave?

Igrajte online igrice. Pronađite nešto što vam se sviđa, registrujte se i takmičite protiv drugih online igrača. Dovoljno je početi sa onima koji se nude na MSN-u.

Kupujte. Najbolji način da se zabavite na poslu je da zaboravite da ste uopšte tu. Pretražite web stranice prodajnih lokacija koje vas zanimaju, prijavite se za besplatne proizvode, provjerite cijene stvari koje ste željeli pogledati, ali nikad niste imali dovoljno vremena, uključite se u nagradne igre...

Pišite e-mailove. Kad na poslu nema posla, uradite ono što ste trebali kod kuće. Naprimjer odgovorite na e-mailove rodbini i prijateljima, posebno onima koje niste odavno vidjeli. Ako se osjećate posebno kreativnim, napišite pravo pismo ili pošaljite razglednice.

Učite strane jezike. Ovo je opcija za one koji žele nadograditi svoj intelekt. Mnoštvo jezika, od znakovnog do japanskog čeka samo na vas. Ponesite na posao priručnik ili pronađite isti na internetu i bez pritiska učite u slobodno vrijeme i na poslu.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: