lifestyle
0

Kako se muškarci mogu riješiti "grešaka" na tijelu

Sarajevo-x.com
Popularni lifestyle magazin AskMen.com izašao vam je u susret i ovaj put, sastavivši listu suvišnih "grešaka" na tijelu, koje se daju lako korigovat te zahvaljujući kojima možete zadržite partnericu do koje vam je, ipak, stalo.

Uvriježeno je mišljenje da se žene “zapuste” ako su u dužoj vezi. Istina je da pripadnice ljepšeg spola manje mare za fizički izgled jednom kad se “udome”, ali muškarci jednako griješe, s razlikom što su žene umnogome tolerantnije. Ali to ne znači da muškarci više ne moraju ulagati u svoj izgled, jer partnerica/supruga/djevojka primjećuje promjene i njoj, svakako, nedostaje tijelo koje je partner imao kad su se prvi put upoznali.

Seksualna privlačnost je bitan faktor veze, na koju se često u dužoj vezi zaboravi usljed lijenosti i udobnosti. Ako mislite da će vas partnerica voljeti dok ne umrete bez obzira na to kako izgledate, varate se. Možda vas saputnica poželi olako zamijeniti za novijeg, zgodnijeg, mlađeg, koji se trudi lijepo izgledati i to ne samo zbog sebe samog nego zbog vas. Priznajte da se i vama sviđa kad se partnerica potrudi oko izgleda. Ona ne želi čovjeka koji bespotrebno provodi sate pred ogledalom, niti ona želi mišićavog modela. Ona ustvari želi vas…sa kojom prepravkicom, malčice “ušminkanog”.

Slijedi lista grešaka na muškarčevom tijelu koje se daju korigirati i koje žene definitivno odbijaju od muškaraca, zajedno sa uputama za korekcije.

1. Muške grudi

Ovo područje tijela je posebno izloženo pogledu žena. Ovo mjesto na tijelu žena najviše voli, jer može položiti glavu na njega i rukama prelaziti preko muškarčevih grudi do besvijesti. Stoga nije poželjno imati dlakava prsa, “ćilim” umjesto grudi, pogotovo ako su partnerove grudi veće od partneričinih.

Šta je činiti: Tjelovježba je idealno rješenje za vas. Dakle neophodno je primiti se tegova, ali znati granicu i ne pretjerati. Nije poenta truditi se biti jačim nego što jeste. Sprave za veslanje su dobre zato što se njima trenira cijeli gornji dio tjela I čine čuda u srazmjerno kratkom periodu. Ali ove sprave zahtijevaju malo veći napor. Ukoliko se radi o vrlo dlakavim prsima, savjet je da se grudi obriu, ili da se pak dlake voskom ili laserom trajno uklone. Prsa mogu ostati donekle dlakava, ali se ne smije zaboraviti da partnerica voli da gricka bradavice. Stoga, ne treba dozvoliti da partenrica padne u očaj te da jedino koncem za čišćenje zuba mogne odstraniti višak sa “ćilima”.

2. Nerazvijena ramena/ ruke

Ukoliko je partner građom mršaviji i slabašniji, manje muževno izgleda. Ako ramenima i rukama nedostaje definicija, partnerici može djelovati da je partner slabije konstrukcije i da na njega ne može računati u slučaju da bude napadnuta od strane uličnih huligana. Izgledati malo jače je uvijek bonus kad se radi o pripadnicama ljepšeg spola.

Šta je činiti: Ukoliko su muškarčeva ramena spuštena prema dolje, dobro je obući ojeću koja tijelo proširuje. Duže i šire jakne, vodoravne linije na odjeći mogu biti rješenje problema. S obzirom da ramena prikupljaju najmanje masti, najlakše je na njima izgraditi mišiće. Vježbati, vježbati, vježbati!

3. Dlakava leđa

Lijepa, glatka leđa uveseljavaju žene. Nikako dlakava. Muškarci sa dlakavim leđima nisu krivi što Majka Priroda nije bila na njihovoj strani kad su leđa u pitanju, ali je činjenica da bi muškarci privlačili više pažnje bez dlakavih leđa.

Šta je činiti: Ukoliko novac ne predstavlja problem, dobra ideja bi bila laserski trajno ukloniti suvišne dlake i tako pametno investirati u budućnost. Povoljnija alternativa je uklanjanje dlaka voskom, ali se ova metoda mora ponavljati svakih četiri do šest sedmica. Nikako nije pametno brijati dlake jer one rastu brzo i bockaju.

4. Pivski stomak

Stomak muškarca je ono što je pred očima svake žene. Niko ne voli masne naslage na trbuhu. Muškarcima se masne naslage stvaraju, uglavnom, na trbuhu i to je razlog zbog čega svaki muškarac počne i završava ciklus vježbanja s trbušnjacima.

Šta je činiti: Potrebno je koristiti se spravom za veslanje, raditi trbušnjake i jesti manje. Makar ženama ovo zadnje najviše pali. I naravno, neophodno je smanjiti unos piva u organizam. 5. Loši zubi

Muškarci sa lošim zubima nisu nikome privlačni. Naši osmjesi su generalno naš poklon svijetu, pokazatelj da znamo izraziti zadovoljstvo. Ukoliko želite podariti svijetu vaše prljave, pokvarene zube sa lošim zadahom, vjerovatno vam treba stomatološka pomoć. Loši zubi izgledaju kako i mirišu. Nijedna osoba ne želi poljubiti drugu osobu sa lošim zadahom. Pokvareni zubi drastično utječu na izgled osobe. Obratite pažnju na osobu za koju ste mislili da je privlačna sve dok se nije nasmijala. Koje razočarenje!

Šta je činiti: Zube najprije mora stomatolog temeljito očistiti. Profesionalno čišćenje zuba ostvaruje ljepši izgled zuba, ali se otklanja sva teško dohvatljiva prljavština. Dobra ideja je i pasta za zbjeljivanje zuba. Ukoliko vam nedostaje koji prednji zub, pod hitno stavite navlaku! A ako imate oštre prednje zube poput ajkule, dobro će vam doći savjet stomatologa ili ortodonta. Dobra investicija ima dalek odjek!