Promo
5

Kako ojačati imunitet kože

Mnogi će pronaći utjehu u činjenici da vrijeme koje su dobili mogu konačno iskoristiti za preobrazbu svoje kože, jer briga o ljepoti u ovom trenutku nije rezultat naše taštine, nego je korak više u odgovornom odnosu prema našem zdravlju.

Kako? Tako što je zdravlje kože ultimativni preduslov za njenu ljepotu. Drugim riječima, biti lijep jednako je biti zdrav. Osim toga, ako to posmatramo sa aspekta psihološkog zdravlja, nastojanje da dovedemo našu kožu u savršeno stanje tokom perioda izolacije znači i to da smo vječiti optimisti koji znaju da će i ovo jednom proći. O svemu ovom razgovarali smo sa stručnim timom Prirodne kozmetike Gloria, a vrijedne savjete koje smo dobili, nesebično dijelimo sa vama.

Ono na šta posebno trebamo obratiti pažnju, navode stručnjaci, su zamke zatvorenog prostora, koje sada mogu naškoditi zdravom izgledu naše kože. Prije svega, tu je isušivanje kože iz dva očigledna razloga. Prvi je intenzivan nivo higijene, pranje ruku i umivanje, a drugi je grijanje koje proizvodi umjetno kreirani suhi zrak. Rješenje za oba slučaja su hidratizirajuće Krema za ruke, Dnevna i Hijaluronska krema za lice, te kao ekstra dodatak, pamučne rukavice koje ćete, nakon nanošenja kreme, ostaviti da prenoće na vašim rukama. Suština ovog rješenja je vratiti koži vlažnost, tako da u tom smislu nećete pogriješiti ukoliko povećate dnevni unos tekućine u organizam.

Još jedna zamka o kojoj možda nikad nismo razmišljali je blizina lica ekranima koji emituju "plavu" svjetlost, a koja na koži može napraviti diskoloraciju, tamne mrlje, ili izazvati druge znakove preranog starenja. Rješenje je često odmarati od ekrana i koristiti ljekovite sastojke koji će dubinski liječiti ćelije kože. Takvi sastojci će se najčešće naći u nešto ozbiljnijim recepturama, kao što su serumi.

Osim ekrana, jedan dio štetne svjetlosti može doći i od sunca, bez obzira na činjenicu da mu nismo direktno izloženi. Zbog toga pri svakom boravku na balkonu ili prozoru, kako biste udahnuli svježeg zraka i ulovili malo D vitamina, ipak koristite i SPF kremu za lice, kako bi koža bila zaštićena od štetnog uticaja sunčevih zraka.

Kao što je to slučaj sa cijelim našim organizmom, tako i koža posjeduje imunitet. Njega osnažujemo korištenjem čistih, prirodnih i ljekovitih namirnica za njegu, a štitimo ograničavanjem kontakta sa štetnim uticajima, kao što su gore nabrojani.

Osim za ove korisne savjete, stručni tim Prirodne kozmetike Gloria pobrinuo se i za potpuno neometano iskustvo kupovine svih prirodnih preparata za njegu kože na www.prirodna.com, kao i sigurno plaćanje karticom, pouzećem ili putem Paypal-a, bez rizika od bilo koje vrste nezaštićenog kontakta.

Tako ovu potpunu izolaciju možemo posmatrati kao najbolje rješenje da zaštitimo svoje cjelokupno zdravlje, koje će se najviše odraziti u ljepoti naše kože, kad konačno budemo slobodni izaći u svijet.