{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako od stare majice napraviti novu

S
18.5.2009. u 23:59
0
22
Kako od stare majice napraviti novu
0
Većina nas u ormaru ima majice koje ne nosi. Postoji mnogo načina kako da od stare majice ili više njih napravite nešto novo i orginalno, tvrde blogerke Ramona & Narya, koje su na svojim blogovima već naprvile par "rekonfiguracija", a za čitaoce našeg portala potrudile su se prikazati nešto novo.


Za današnji krojački poduhvat vam je potrebno:
- majica
- oštre makaze,
- igla, konac
- ukrasi: dugmad, perle, boje za tkaninu, trakice
- mašina za šivanje.

Položite majicu na podlogu i oštrim makazama je rasječete po sredini.Rukavi na ovoj majici su bili ni dugi ni kratki pa su stoga i oni skraćeni.Nakon što odsječete višak rukava sa jedne strane, označite koju dužinu treba odsjeći i sa druge strane i opet pažljivo odsječete.

Ako imate mašinu za šivanje, prvo obradite rubove cik-cak bodom.Potom savijte rub i ponovo prošijte, običnim ili cik-cak bodom.Isto treba ponoviti i na rukavima. Majica sad izgleda ovako.Onda slijedi najzanimljiviji dio - ukrašavanje majice. Možete koristiti dugmiće, ukrasnu traku, boje za tkaninu. Ramona i Narya su koristile ostatke platna i perlice. Izrezale su krugove od platna, obradile ih cik-cak bodom i zašile za majicu.

Gotova majica izgleda ovako.Ukrasni detalj.Ako nemate mašinu za šivanje, sve ovo možete raditi i ručno, mada će vam to uzeti malo više vremena, poručile su krojačice - blogerke Ramona i Narya, te predložile dvije web stranice na kojima možete naći inspiraciju za ovakav posao.

http://community.livejournal.com/t_shirt_surgery
http://ohmystars.net/craft/index-surgery.php

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: