lifestyle
0

Kako je izgledalo zlatno doba Hugha Hefnera

Klix.ba
Veliki broj legendarnih anegdota i nikada ranije objavljenih fotografija osnivača čuvenog magazina Playboy, Hugha Hefnera, objavljen je u ilustriranoj autobiografiji "The Life And Times of Hugh M. Hefner", koja prikazuje Hednerovih prvih 25 godina na čelu Playboya.

Blistava i ogromna knjiga svjedoči o nesvakidašnjem životu medijskog mogula, od njegovih karikatura iz djetinjstva, pa do zapanjujućeg uspjeha Playboya.

U knjizi, vrijednoj 1.300 dolara, objavljena je i kopija prvog broja Playboja iz 1953. godine, sa čuvenim fotografijama gole Marilyn Monroe.

Antologija od šest tomova pokriva period od 1953. do 1979., a sadrži pisanja Gorea Vidala, Normana Mailera, Jacka Kerouaca i Raya Bradburyja.

Tu su i intervjui sa nekim od najvažnijih ličnosti 20. stoljeća, od Martina Luthera Kinga, John Lennona, Richarda Nixona, pa do Romana Polanskog, a uključuje i neke od čuvenih duplerica sa Marilyn, Farrah Fawcett i Jayne Mansfield, obimnu selekciju privatnih fotografija, raspoređenih kroz Hefnerova sjećanja te kolekciju Hefnerovih pisanja iz tinejdžerskih dana, umjetnosti i pisama.

Hugh Marston Hefner rođen je u Čikagu, 9. aprila 1926. Borio se u Drugom svjetskom ratu, nakon čega je diplomirao psihologiju. Magazin Playboy pokrenuo je 1953. godine, a sada živi u Los Angelesu sa svojom trećom suprugom i bivšom zečicom Crystal Harris (26).