lifestyle
0

Kako će muškarac privući ženu?

Sarajevo-x.com
Koliko god da je teško biti žena, muškarci mogu snositi mnogo “smrtonosnije“ posljedice zbog svoje prirode.

Dokazano je da žene žive duže od muškaraca, i to u skoro svakoj zemlji na svijetu.

Kod istraživanja čimpanzi, primijećeno je da se smrtnost mužjaka poveća u njihovoj 13. godini, baš kad su dovoljno stari da se počnu takmičiti za bolji socijalni status i pravo na parenje. Inače, mužjaci mnogih vrsta moraju se žestoko boriti za pravo na parenje.

Dok se muškarci u današnje vrijeme i ne moraju hrvati i tući da bi osvojili ženu, ipak se pritisak na seksualni uspjeh nije mnogo promijenio. Samo su metode promijenjene.

S obzirom da na ženama uglavnom ostaje najteži teret, porod i odgajanje djeteta, one su dosta bile i ostale izbirljive pri biranju partnera, dok su muškarci opet podložni riskantnom i opasnom ponašanju, kao što su bili i prije hiljadu godina.

U pećinsko doba, onaj ko je najjači, najbolji lovac i u dobrim odnosima s klubom bio je preferiran. Danas se sposobnost kupovine najnovijeg SUV-a ocjenjuje jednakom težinom. Muškarci se tamiče u socijalnom statusu i prihodima, što je i najvažniji kriterij kod žena pri biranju partnera za zasnivanje porodice.

Kako se u današnje vrijeme ne ratuje i osvaja teritorij i donose bogatstva kao prije, muškarci su u moderno vrijeme skloni da potraže druge vrste rizika kako bi impresionirali žene – brza vožnja, pušenje, nasilje i sl. Oni koji se najbolje dokažu, dobit će i djevojku. Ipak, samo najjači opstaju.