{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako će muškarac privući ženu?

S
29.7.2006. u 11:00
0
0
Kako će muškarac privući ženu?
0
Kako će muškarac privući ženu?
Koliko god da je teško biti žena, muškarci mogu snositi mnogo “smrtonosnije“ posljedice zbog svoje prirode.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dokazano je da žene žive duže od muškaraca, i to u skoro svakoj zemlji na svijetu.

Kod istraživanja čimpanzi, primijećeno je da se smrtnost mužjaka poveća u njihovoj 13. godini, baš kad su dovoljno stari da se počnu takmičiti za bolji socijalni status i pravo na parenje. Inače, mužjaci mnogih vrsta moraju se žestoko boriti za pravo na parenje.

Dok se muškarci u današnje vrijeme i ne moraju hrvati i tući da bi osvojili ženu, ipak se pritisak na seksualni uspjeh nije mnogo promijenio. Samo su metode promijenjene.

S obzirom da na ženama uglavnom ostaje najteži teret, porod i odgajanje djeteta, one su dosta bile i ostale izbirljive pri biranju partnera, dok su muškarci opet podložni riskantnom i opasnom ponašanju, kao što su bili i prije hiljadu godina.

U pećinsko doba, onaj ko je najjači, najbolji lovac i u dobrim odnosima s klubom bio je preferiran. Danas se sposobnost kupovine najnovijeg SUV-a ocjenjuje jednakom težinom. Muškarci se tamiče u socijalnom statusu i prihodima, što je i najvažniji kriterij kod žena pri biranju partnera za zasnivanje porodice.

Kako se u današnje vrijeme ne ratuje i osvaja teritorij i donose bogatstva kao prije, muškarci su u moderno vrijeme skloni da potraže druge vrste rizika kako bi impresionirali žene – brza vožnja, pušenje, nasilje i sl. Oni koji se najbolje dokažu, dobit će i djevojku. Ipak, samo najjači opstaju.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: