{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako biti ljubazan

S
Sarajevo-x.com
19.3.2008. u 18:00
0
0
Kako biti ljubazan
0
Kako biti ljubazan
Ljubaznost se smatra osnovnim oblikom ljudskog ponašanja, kojeg bi se svi trebali pridržavati. Ljubaznost ne zahtijeva previše truda, svi možemo biti ljubazni kada to želimo. Slijedi nekoliko trikova kako biti ljubazan i pozitivno utjecati na okolinu.
Nasmiješite se

Nasmiješite se osobama oko sebe, pa čak i nepoznatim osobama. Osmijeh ima prijateljski učinak, pokazuje otvorenost i dopušta ljudima da vam se otvore.

Budite pozitivni

Kada komunicirate sa drugim ljudima budite pozitivni. Izražavajte se pozitivno i koristite blag ton glasa, umjesto da glasno dokazujete svoj argument.

Hranite ego ljudima

Uputite komplimente ljudima u vašoj neposrednoj blizini, jer tako potičete njihov duh. Pažljivo saslušajte ljude i ono što oni žele reći.

Uvijek se zahvalite

Pokažite drugima da ih poštujete i da ste im zahvalni za sve što učine za vas. Ove male gestove ljudi često zaborave, jer misle da nisu bitni. Također, poštujte bonton. Ustupite svoje mjesto u tramvaju ili autobusu starijoj osobi, ili joj pridržite vrata.

Pomozite nekom i bez razloga.

Ljubaznost podrazumijeva iskakanje iz okvira sebičnosti. Pokušajte se postaviti tako da pomažete ljudima, a da ne očekujete ništa zauzvrat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: