{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako biti brutalno iskren

S
27.3.2008. u 15:18
0
0
Kako biti brutalno iskren
0
Kako biti brutalno iskren
Nekad je neophodno biti brutalno iskren. Riješiti se negativne energije i izreći glasno šta je na umu. Time osoba čini uslugu sebi, a kasnije se pokaže da i sagovornici umiju takvu otvorenost cijeniti. Ovaj put smo za vas pronašli na interente savjete kako da budete brutalno iskreni i situacijama u kojima se to od vas i traži.
Govoriti iskreno

Neophodno je govoriti iskreno, ali prestati ispoljavati negativnu energiju. Dakle biti brutalno iskren i blag istovremeno.

Razlikovati činjenice od subjektivnog mišljenja

Važno je napraviti razliku između činjenica i onoga što je samo vaše mišljenje. Drugim riječima, izraz vašeg mišljenja je npr. ako vam prijatelj izgleda debelo u određenoj majici. Činjenica bi bila da prijatelj nosi neprikladnu odjeću.

Iskazati mišljenje o određenoj situaciji

Recite šta tačno mislite kad se to od vas traži. Nekad je bitno iskazati mišljenje i ako se to od vas ne traži. Npr. ako vaš prijatelj ima neopisiv zadah, učinit ćete gigantsku uslugu ako mu to kažete.

Upozoriti prijatelje na gluposti

Svakako je dobro upozoriti prijatelje da prave, ako prave, budale od sebe u vezama u kojima se trenutno nalaze. Slobodno iskažite mišljenje povodom takvih situacija, ali imajte na umu da trebate stati uz prijatelje i kada naprave očigledno glup izbor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: