|

Kafa je prirodni tretman ljepote koji će vas pripremiti za ljeto

Kafa je prirodni tretman ljepote koji će vas pripremiti za ljeto
0
S
Sponzorirani članak
18.7.2019. u 11:53
0
komentara
0

dijeljenja
Kafa je prirodni tretman ljepote koji će vas pripremiti za ljeto
Ljeto je stiglo. Planiranje godišnjeg odmora i kupnja novog kupaćeg kostima mentalno će vas pripremiti za sezonu i ljetne zabave na suncu.
Uz veselje oko ljetovanja i uzbuđenje koje vas okružuje, donosimo i nekoliko savjeta i načina na koje možete utjecati na ljepotu vaše kože, a koji će vam pomoći da izgledate najbolje što možete.

Dobrobiti kave i kofeina u tretmanu ljepote

Posljednjih nekoliko godina rezultati naučnih istraživanja o kofeinu, uključujući i ona Svjetske zdravstvene organizacije, pokazuju da kafa ima mnogo pozitivnih učinaka. Kafa može smanjuje rizik od raka, produžiti životni vijek, a sadrži i antioksidanse.

Naučno je dokazano da ovaj "čudesni napitak", kada se konzumira umjereno, poboljšava zdravlje i ima svojstva koja pomažu da se tijelo obrani od bolesti, a ljubitelji kafe sada imaju i dodatne razloge za radost jer se razotkrivaju i brojni pozitivni učinci na kožu.

Kvantitet ponude na tržištu kafe, bilo da se radi o uvoznoj ili domaćoj kafi, je velik no kada je riječ o kvaliteti, potrošači su kao "Must have" proizvod na bh. tržištu 2018. godine istakli café Brazil (domaću kafu, 3u1, te cappuccino od čokolade i vanilije).

Uživajte uz café Brazil i ljeto!
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.