lifestyle
0

Japancima nedostaje seksa

FENA
Jedan japanski stručnjak smatra da je uzrok smanjene stope nataliteta u Japanu jednostavna činjenica da Japanci ne prakticiraju dovoljno često seks.

"Japanci jednostavno ne prakticiraju dovoljno često seksualne odnose", kazao je Kunio Kitamura, direktor japanske Udruge za planiranje obitelji.

Istraživanje, u kojem je sudjelovalo 936 osoba u dobi od 16 do 49 godina, pokazalo je da 31 posto ispitanika nije imalo seksualne odnose više od mjesec dana "zbog određenih razloga".

Stopa nataliteta u Japanu je prošle godine pala na najnižu razinu na 1,25, a demografi tvrde kako je potrebno da iznosi 2,1 godišnje da bi se spriječilo opadanje broja stanovnika.

Kitamura ističe i da dok je velik broj muškaraca u radoholičnom Japanu jednostavno "pod stresom" pa nemaju dovoljno energije za seks, drugi parovi jednostavno nemaju redovito seksualne odnose.

U istraživanju je 44 posto ispitanika izjavilo da nije imalo seksualne odnose s drugim spolom jer im je to "zamorno" ili "jako zamorno".

Japan je prošle godine u istraživanju o seksualnosti koju provodi tvrtka Durex bio zadnji jer su japanski ljubavnici izjavili da imaju seksualne odnose samo 45 puta godišnje u odnosu na globalni prosjek od 103.