Potpuno preuređena
59

Jahta koja je pripadala Davidu Bowieju se prodaje za 4,85 miliona eura

D. B.
Jahta koja je nekada pripadala engleskom pjevaču, tekstopiscu i glumcu Davidu Bowieju ponuđena je na prodaju.

Jahta pod nazivom El Caran duga je 39 metara, a napravila ju je italijanska kompanija Benetti koja ju je isporučila legendarnom Bowieju 1977. godine.

Ova jahta je 2020. godine doživjela promjene te sada može primiti do 12 gostiju u šest kabina, a unutrađnjost je u potpunosti obnovljena. Uređenje unutrašnjosti potpisuje dizajnerica Simona Lamboglia.

Gostima je na raspolaganju paluba koja je sjajno mjesto za sunčanje ili ples na mjesečini, a u unutrašnjosti je trpezarija s glavnim salonom te prostor za dnevni boravak.

Kabine su opremljene velikim TV uređajima, DVD playerima te imaju kupatila s kadama. Također, jahta nudi i smještaj za sedmočlanu posadu.

Unutrašnjost je ukrašena slikama te sadrži namještaj čiji je dizajn inspirisan stilom iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Maksimalni domet jahte iznosi 4.000 nautičkih milja, a može dostići maksimalnu brzinu od 12 čvorova. Pokreću je dva MTU motora koji razvijaju 824 KS i koji su redovno servisirani.

Bowie je koristio jahtu osamdesetih, a preminuo je u 70. godini 2016. Nekadašnja njegova jahta se sada prodaje po cijeni od 4,85 miliona eura.