{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraživanje: Muškarci su romantičniji od žena

23.4.2013. u 09:38
61
3
Istraživanje: Muškarci su romantičniji od žena
61
Istraživanje: Muškarci su romantičniji od žena
Foto: Ilustracija
Oni mogu zaboraviti godišnjicu braka ili kupiti poklon za Valentinovo u zadnji čas, međutim, novo istraživanje je pokazalo da su muškarci romantičniji od žena.
Anketa provedena na uzorku od 10.000 ljudi diljem svijeta pokazala je da se čak 48 posto muškaraca zaljubilo na prvi pogled, dok je taj procenat kod žena znatno niži i iznosi 28 posto.

Istraživanje su proveli američki naučnici iz Washingtona i Virginije na osnovu podataka prikupljenih online anketom. Pitanja obuhvataju više oblasti, od seksa do najprivlačnijih fizičkih karakteristika na potencijalnom partneru, piše Washington Post.

Naučnici su također zaključili da je 74 posto ispitanih sretno u vezi, dok njih 66 posto vjeruje kako je njihov partner njihova srodna duša. Samo 15 posto ispitanika je priznalo kako je prevarilo svog partnera, a među njima je više muškaraca.

Kao najvažniji faktor za sretnu vezu ili brak većina ispitanika je istakla zdravu komunikaciju, dok također smatraju kako su izjave ljubavi, držanje za ruku, ljubljenje i maženje također vrlo bitni u očuvanju ljubavne veze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: