"Moja kosa tvoja kosa"
267

Humani projekat darivanja kose ponovo u SCC-u: U dva sata učestvovalo 110 donatora

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
Akcija darivanja kose u SCC-u (Foto: D. S./Klix.ba)
Danas se u SCC-u održava akcija darivanja kose za djecu oboljelu od raka u okviru projekta "Moja kosa tvoja kosa" udruženja Srce za djecu, a trajat će do 17 sati.

Projekat "Moja kosa tvoja kosa" privukao je značajan broj humanih ljudi, a posebno djevojčica, koji žele izmamiti osmijeh na lica mališana oboljelih od raka.

Na Instagram stranici Udruženja Srce za djecu objavili su kako je u prva dva sata kosu darivalo 110 donatora.

Manifestaciji je prisustvovala i ambasadorica projekta Amra Džeko, koja je istaknula zahvalnost što učestvuje u ovako humanom poduhvatu.

"Nakon dvodišnje pauze smo ponovo tu i jako mi je drago jer mi je nedostajao ovaj poseban događaj. Zaista sam sretna što mogu biti dio ovako humanog projekta. Drago mi je što mogu biti glas onih koji me trebaju i posebno mi je drago što mogu biti podrška našim mališanima koji se zaista bore s najvećim iskušenjima", kazala je.

Amra Džeko (Foto: D. S./Klix.ba)
Amra Džeko (Foto: D. S./Klix.ba)

"Ponosna sam na sve vas, na naše društvo koje je jako empatično i činjenicu kako se jako i moćno udružimo za sve dobre ideje", dodala je Amra.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Centar Srđan Mandić koji je istaknuo da su za potrebe oboljelih mališana nabavili uređaj za pravljenje perika od prikupljene kose.

Srđan Mandić (Foto: D. S./Klix.ba)
Srđan Mandić (Foto: D. S./Klix.ba)

"Hvala svakom roditelju i svakom djetetu i odraslom čovjeku - koji su danas došli podržati ideju. Imam tu obavezu, ali moram reći i dužnost i zadovoljstvo, da se odazovem na ovakvu manifestaciju kad god dobijem poziv. Čim se naši prijatelji iz Udruženja Srce za djecu i naša Amra pojave onda je to sigurna stvar da se radi o nečemu što je jako humano i korisno", započeo je.

"Mi smo se, razmišljajući kako da na najbolji način pomognemo ovu manifestaciju, dogovorili i Općina Centar je nabavila uređaj koji će se koristiti za pravljenje perika od kose koja je prikupljena i to je naš doprinos. Volio bih da ovakvih manifestacija nema, ali ovo je naša realnost tako da je naša obaveza da pomažemo kad god to možemo. Ovo danas je dokaz da su naši ljudi zaista humani i da je nakon ovih teških vremena vrijeme da ljudskost dođe do izražaja", poručio je.

Fikret Kubat (Foto: D. S./Klix.ba)
Fikret Kubat (Foto: D. S./Klix.ba)

Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu poručio je: "Iza ovih rezultata stoji cijeli jedan tim iz Srca za djecu, armija dobrih donatora koji su danas došli da vrate osmijeh na lica naše dječice. Kada pitamo ove djevojčice koje su danas tu one kažu da žele da izmame osmijeh na lica djece koja imaju potrebu za perikom. Hvala svim donatorima, frizerima, ambasadorici Amri, Općini Centar i SCC-u za ustupljen prostor. Imali smo 70 donatora u prvih sat i po vremena, hvala vam ljudi".