Jednostavno i ukusno
0

Promo / Tagliatelle Barilla s kupusom, gljivama i italijanskim pršutom

Ukoliko vam nedostaje ideja za ukusan ručak za cijelu porodicu, Barilla donosi jednostavan recept za Tagliatelle s kupusom, gljivama i italijanskim pršutom.

Sastojci za 4 osobe:

Tagliatelle Barilla 350 g Listovi kupusa 250 g Šampinjoni 150 g Italijanski pršut (ili šunka) 80 g Ekstradjevičansko maslinovo ulje 30 g Bjeli luk 1 češanj Ljuta papričica 1 komad Ružmarin So i biber po ukusu

Priprema:

Pažljivo operite i ocijedite listove kupusa. Za to vrijeme stavite veliku šerpu vode na vatru da prokuha. Dodajte so kad voda prokuha (otprilike 7 grama na litar vode), a zatim u vodu stavite grubo narezane listove kupusa.

Poslije otprilike 10 minuta ubacite Tagliatelle u ključalu vodu te ih skuhajte prema uputstvu na pakovanju, povremeno mješajući.

Dok se tjestenina kuha, tanko isijecite gljive i sotirajte ih u velikoj neljepljivoj tavi s maslinovim uljem, oljuštenim češnjom bijelog luka, ružmarinom i sitno isjeckanom ljutom papričicom (izvadite sjemenke da jelo ne bi bilo preljuto).

Sklonite s vatre, dodajte tanko isjeckani italijanski pršut. Izvadite češanj bijelog luka i ružmarin iz tave. Ocijedite Tagliatelle i kupus i pomiješajte ih s gljivama i italijanskim pršutom u tavi. Servirajte s malo maslinovog ulja i bibera po ukusu.

Više informacija pronađite na stranici www.barillagroup.com.