Kada kažemo posebno interesovanje, onda mislimo na pitanja brojnih posjetilaca festivala vina kako se može naručiti u velikim količinama (kantama) nevjerovatno aromatična i pikantna smjesa – namaz koju smo prozvali Fruit d'Oliva pašteta. Iako recept nismo željeli otkriti posjetiocima, zbog velikog broja upita to činimo danas.
Stoga, pred vama su dani odmora i isprobavanja maštovitog pripravljanja naše paštete od maslina.
Zelena pašteta (4 osobe):
2 pakovanja zelenih maslina "Mediterranean sun" 1 dcl Avab “Blanqueta” maslinovog ulja 2 konzerve Boya tunjevine peršun bijeli luk so i biber poslužiti na prepečenom francuskom hljebu
Crna pašteta (4 osobe):
1 pakovanje crnih maslina La Espanola
1 malo pakovanje slanih inćuna (50-60gr) 1 dcl maslinovog ulja Fruit d’Oliva bijeli luk peršun sok od limuna (1 polovina) poslužiti na prepečenom francuskom hljebu
Recepturu je kreirao Nihad Mameledžija, Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine.