Gastro
0

Recept za vikend - Fruit d'Oliva pašteta od maslina

Sponzorirani članak
Pred nama je još jedan vikend, a za najdraže porodične trenutke predstavljamo posebno kreiranu paštetu koja je pobudila veliko interesovanje tokom promocije asortimana maslinovog ulja Avab i Fruit d'Oliva.

Kada kažemo posebno interesovanje, onda mislimo na pitanja brojnih posjetilaca festivala vina kako se može naručiti u velikim količinama (kantama) nevjerovatno aromatična i pikantna smjesa – namaz koju smo prozvali Fruit d'Oliva pašteta. Iako recept nismo željeli otkriti posjetiocima, zbog velikog broja upita to činimo danas.

Zaista vam neće trebati mnogo vremena da je napravite i provedete ugodne vikend trenutke degustirajući ono što su brojni posjetioci prezentacije ocijenili kao vrhunski snack.

Stoga, pred vama su dani odmora i isprobavanja maštovitog pripravljanja naše paštete od maslina.

Receptura

Zelena pašteta (4 osobe):

2 pakovanja zelenih maslina "Mediterranean sun" 1 dcl Avab “Blanqueta” maslinovog ulja 2 konzerve Boya tunjevine peršun bijeli luk so i biber poslužiti na prepečenom francuskom hljebu

Crna pašteta (4 osobe):

1 pakovanje crnih maslina La Espanola

1 malo pakovanje slanih inćuna (50-60gr) 1 dcl maslinovog ulja Fruit d’Oliva bijeli luk peršun sok od limuna (1 polovina) poslužiti na prepečenom francuskom hljebu

Recepturu je kreirao Nihad Mameledžija, Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine.