Gastro
45

Prvi Sarajevo Streeat Food Festival od 27. jula do 17. augusta

Klix.ba
Na sarajevskom Trgu Oslobođenja - Alije Izetbegovića 27. jula počinje prvi Sarajevo Streeat Food Festival. Odlična jela, dobra zabava i pozitivna atmosfera, oduševit će brojne posjetioce na centralnom sarajevskom trgu.

Prvom ovakvom festivalu na našim prostorima raduju se ljubitelji dobrog zalogaja, neobičnih okusa i, naravno, dobre zabave. Ovo je jedinstven događaj za sve koji znaju prepoznati priliku da uživaju u ukusnoj, vrhunskoj bosanskohercegovačkoj i svjetskoj hrani po pristupačnim cijenama. Sarajevo Streeat Food Festival prvi put pruža takav ugođaj Sarajlijama, kao i mnogobrojnim turistima koji će u tom periodu posjetiti naš grad.

Iako je ovaj koncept uobičajen u mnogim evropskim metropolama, kod nas je, nažalost, do ovog trenutka bio nezamisliv. Voljom i entuzijazmom tima, koji se odvažio svjetsku i evropsku gastronomiju prezentirati na ulicama grada poznatog po velikom izboru bosanske tradicionalne hrane, Sarajevo će 27. jula postati gastronomski centar označen u planerima mnogih ljubitelja dobrog zalogaja.

Na festivalu, koji će trajati tri sedmice, vidjet ćemo 40 izlagača nacionalne, internacionalne i zdrave kuhinje, kao i slatkog programa. Posjetioce i turiste, koji u tom periodu budu boravili u Sarajevu, očekuju koncerti svake noći, kao i after work partyji svakog dana. Tu su i DJ nastupi tokom dnevnih aktivnosti, radionice za djecu i odrasle, te nagradne igre. Televizijski live cooking posebno će privući pažnju posjetilaca, uz mogućnost uživanja u mnogobrojnim internacionalnim i nacionalnim jelima.

Sarajevo Streeat Food Festival bit će i prva cashless zona u Bosni i Hercegovini. Plaćanje će biti omogućeno bankovnim karticama, bez mogućnosti korištenja gotovine. Oni koji ne posjeduju bankovnu karticu na blagajni festivala moći će izvršiti kupovinu specijalizirane kartice, kojom će vršiti plaćanje tokom cijelog festivala. U periodu od 27. jula do 17. augusta svi putevi vodit će u Sarajevo, na prvi Sarajevo Streeat Food Festival.