Ne dovrše posao
12

Horoskopski znakovi koji ne ispunjavaju obećanja i ne zaslužuju povjerenje

DP
Kad obećate da ćete nešto učiniti, održite li riječ? Ili samo pokušavate ugoditi nekome kako bi vas prestao gnjaviti? Lako je dati obećanje, ali je mnogo teže ispuniti ga, zbog čega su obećanja mnogih prazna.

Ako dajete mnogo praznih obećanja, stičete reputaciju nepouzdanog, jer samo nekoliko puta možete pogaziti svoju riječ, a da nikoga ne naljutite.

Nažalost, horoskopski znakovi koji daju prazna obećanja krivi su što nikada ne dovrše posao. A astrologija njihovih ličnosti mnogo objašnjava, piše Your Tango.

Ako obećavate da biste spriječili razočaranje, kada se pokaže da ne samo što niste bili u stanju ispuniti obećanje, nego niste ni pokušali, dobit ćete sav taj animozitet koji ste pokušavali izbjeći.

Ako su obećanja koja ne ispunjavate mala, je li to i dalje velika stvar? Pa dovoljno malih neispunjenih obećanja može dovesti do velikih posljedica. Ako nikada ne držite riječ, možete izgubiti posao, klijente ili čak prijatelje.

1. Blizanci (21. maj - 20. juni)

Kad Blizanci nešto obećaju, oni namjeravaju to ispuniti. Međutim, Blizanci stalno pokušavaju više nego što stvarno mogu učiniti i mogu biti zatrpani svim onim što moraju učiniti.

Kad nešto obećaju, ne razmišljaju mogu li to zaista i ostvariti. Teško im je ostati usredotočeni na zadatak, a skloni su "prevelikim zalogajima". Oni se boje neodobravanja i da će iznevjeriti ljude, pa će obećati nešto samo da bi obećali.

2. Vodolija (20. januar - 18. februar)

Vodolija može obećati nešto samo da bi dobio ono što želi. On koristi obećanja kao valutu i ​​nema garancija da će održati svoju riječ. Može biti manipulativan i sposoban je to opravdati kao viši interes.

Ponekad su Vododolije nedosljedniji nego što bi itko želio, posebno kada su u pitanju obećanja. Ako su pod pritiskom da ispune svoje obećanje, veća je vjerovatnost da neće to učiniti.

3. Vaga (23. septembar  - 22. oktobar)

Vage imaju potrebu udovoljiti i žele sve usrećiti. Oni žele da ih vide kao nekoga kome se može vjerovati i nekoga tko je pouzdan, pa će dati obećanja koja vjerovatno neće održati.

Bilo bi puno bolje za Vage da budu iskrene i priznaju samo da ne žele nešto učiniti, ali se one boje da će upasti u probleme. One daju toliko velika obećanja da bi, ako bi o njima razmišljale samo jednu minutu, i same znale da ih ne mogu ispuniti.

4. Ribe (19. februar - 20. mart)

Ribe su tako ljubazne i žele pomoći svima kojima je potrebna njihova pomoć. Problem je u tome što teško kažu ne. One pristaju na sve vrste stvari i daju obećanja lijevo i desno. Ali kada dođe vrijeme za ostvarivanje, Ribe su preopterećene i prezauzete da bi ispunile barem polovinu obećanja koje su dale.

Ribe su idealisti i žele se smatrati osobama koje drže sva svoja obećanja, ali, na kraju, sve se svodi na to da bi samo Superman bio u stanju učiniti sve to.

5. Strijelac (22. novembar - 21. decembar)

Ako ispunjenje obećanja ne opterećuje previše Strijelca i čini da izgleda dobro dok to radi, možda će moći održati riječ. Međutim, oni su neoprezni u svojim obećanjima i mogu ih zaboraviti čim ih daju.

Strijelci nisu zlonamjerni, samo su malo više okrenuti sebi. Ne može se reći da nisu velikodušni ili časni, već da su mnogo više fokusirani na svoje potrebe. Ono što žele učiniti sa svojim vremenom važnije im je od održavanja obećanja.

6. Ovan (21. mart - 19. april)

Kad Ovan obeća, on je siguran da će moći održati obećanje. Ali tada će se pojaviti nove stvari, Ovnovi će biti prezauzeti i to obećanje ide do dna njihove liste.

Ovnovi će pristati na nešto ne razmišljajući o logistici toga, a organizacija zadataka nije jedna od njihovih prednosti. Ne žele da bilo ko dovodi u pitanje njihove sposobnosti, pa će obećati učiniti nešto što je na kraju preteško i za što će se dodatno mnogo namučiti.