Kompanija iz Sarajeva
71

Guma M pokazala srce: Kompletnu dobit sa Sarajevo Street Food Marketa donirali u humanitarne svrhe

I. B.
Ines Kavalec, predsjednica Udruženja Dajte nam šansu i Miro Sesar, direktor Guma M centra Sarajevo
Ines Kavalec, predsjednica Udruženja Dajte nam šansu i Miro Sesar, direktor Guma M centra Sarajevo
Kompanija Guma M iz Sarajeva je ove godine učestvovala na prvom Street Food Marketu u Sarajevu pod sloganom "Pojedi kobaju, spasi raju", a unatoč svojoj potpuno oprečnoj djelatnosti, odlučili su kroz pomenuti festival organizovati akciju prikupljanja sredstava za najpotrebnije.

Grad Sarajevo je dobio još jedan kvalitetan festival hrane, a uz to se rodio i jedan humani projekat kompanije Guma M iz Sarajeva pod nazivom - Guma M Way Of Life.

Čitav koncept festivala, od hrane, zabave i dešavanja bio je odličan poligon za ovaj projekt, koji je imao za cilj odreći se kompletne zarade koja bi se na kraju preusmjerila na udruge i službe kojima je pomoć zaista potrebna.

Guma M je okupila tim ljudi iz ugostiteljske branše, a na njihovom štandu prodavale su se slasne kobasice, hot dog i fritule, hrana kojoj se gotovo svi raduju te je tako ova lokacija bila i jedna od omiljenih.

Kompletna dobit za vrijeme trajanja festivala u iznosu od 5.000 KM, kompanija je donirala udruženjima Dajte nam šansu i Srce za djecu oboljelu od raka.

Ovom inicijativom, kompanija ističe da su željeli pokazati da smo kao društvo jaki samo onoliko koliko pomažemo jedni drugima.

Andrej Bačić (SFM), direktor Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka Fikret Kubat, direktor Guma M centra Sarajevo Miro Sesar i Alen Čustović (SFM)
Andrej Bačić (SFM), direktor Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka Fikret Kubat, direktor Guma M centra Sarajevo Miro Sesar i Alen Čustović (SFM)

Poručili su kako vjeruju da zajedno, kroz akumulirane, malene, naočigled neznatne radnje i projekte poput ovog, možemo promijeniti svijet u kojem živimo te da ovim humanim projektom šaljemo jednu lijepu sliku iz Sarajeva kako u teškim vremenima možemo pokazati toplo srce i pružiti ruku najpotrebnijima.

"Zbog njih i mnogih drugih potrudili smo se da kroz ovaj članak, sudjelovanjem u humanitarnoj akciji i potpori samoj organizaciji Street Food Marketa potaknemo i druge kompanije, kolektive u nadi da ćemo vremenom nešto promijeniti, jer znamo da svaka kompanija i organizacija u svojoj domeni može da uradi mnogo više. Znamo, jer mi to već 25 godina radimo, i zbog toga vjerujemo. Na samom kraju iskreno se želimo zahvaliti našoj ekipi Guma M Way of life kućice, građanima grada Sarajeva, ekipi Street Food Marketa, načelniku općine Novo Sarajevo Hasanu Tanoviću kao i svim našim partnerima koji su kroz vrijeme trajanja festivala podržali ovaj projekat", izjavio je direktor kompanije GUMA M Miro Sesar

Udruženje Dajte nam šansu je neprofitna, nevladina organizacija koju su osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, iz potrebe da udruženi djeluju na stvaranju boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i svoje djece. Više informacija o njima možete pronaći putem njihove web stranice, ali i Facebook profila.

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka svakodnevno radi na poboljšanju statusa djece oboljele od raka u društvu te olakšanju procesa liječenja koje je izuzetno stresno, kompleksno i teško, kako za dijete, tako za cijelu porodicu. Više informacija možete pronaći putem web stranice, ali i Facebook profila.