Giro Bambino i Genofond 9. juna donose sjajnu zabavu

Giro Bambino i Genofond 9. juna donose sjajnu zabavu
144
Klix.ba
8.6.2019. u 12:32
3
komentara
144

dijeljenja
Giro Bambino i Genofond 9. juna donose sjajnu zabavu Foto: H. M./Klix.ba
Mala škola biciklizma Giro Bambino, koja već jedanaest godina uveseljava i obrazuje najmlađe bicikliste, u nedjelju, 9. juna, priprema posebno iznenađenje za sve učesnike.
U saradnji sa udruženjem Genofond, Giro di Sarajevo organizuje i radionicu za mališane koja će biti održana prije same biciklističke zabave, u 12 sati, pored hotela Novotel Sarajevo Bristol.

"Cilj radionice je djeci, ali i svim posjetiocima približiti fascinantni živi svijet koji nas okružuje i kroz niz aktivnosti upoznati ih sa šarenim svijetom leptira i vodenih insekata te opremom i načinima kako ih istražujemo. Za najmlađe prirodoljupce bit će obezbjeđena nagradna igra s pregršt poklona, a za one malo iskusnije prirodoljupce koji nam se žele pridružiti u budućim istraživanjima bh. živog svijeta, u toku trajanja radionice biće omogućeno promotivno učlanjenje u udruženje uz 50 posto popusta na godišnju članarinu. Svaki novi član na poklon će dobiti knjigu 'Šareni svijet leptira'", rekla je Belma Kalamujić, direktorica udruženja Genofond.

Nakon upoznavanja sa leptirima i vodenim insektima, vrijeme je za dvotočkaše – Giro Bambino počinje tačno u 13 sati na Vilsonovom šetalištu iza hotela Novotel Sarajevo Bristol. Prijave će biti moguće sat vremena prije početka i potpuno su besplatne. Na vožnji koja uključuje specijalno dizajnirani poligon mogu učestvovati sva djeca do 12 godina starosti koja imaju ispravan bicikl.

"Kao i prijašnjih godina, naši iskusni volonteri će asistirati svima pri prolasku kroz poligon koji neće biti tako težak. Cilj nam je upoznati nove i mlade bicikliste kako se pravilno vozi pored prepreka, kružno, kroz uske barijere i slično. Naravno, nema utrkivanja i svaki učesnik kreće kroz poligon tek kada onaj prije njega završi svoju vožnju", objasnio je Tarik Šabanović, menadžer projekta.

Za sve koji uspješno prođu poligon obezbijeđeno je okrijepljenje u vidu Cappy Junior sokića i Quickie kroasana, a oni najsretniji nasumičnim odabirom će dobiti i vrijedne poklone.

"Moram istaći da je svima nama na prvom mjestu da djeca uživaju i da im bude lijepo. Zato nam i jeste drago da je napokon ovo kišovito vrijeme iza nas, a za nedjelju je najavljeno sunčano vrijeme. Očekujemo male sarajevske bicikliste u velikom broju, a mi obećavamo sjajnu zabavu", dodao je Šabanović.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...