Koristan trik
45

Znate li čemu služi čep na plastičnoj boci jestivog ulja: Ima dodatnu namjenu

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Odrediti tačnu količinu ulja koja vam je zapravo potrebna za kuhanje često je lakše reći nego učiniti, pogotovo kada dolazi iz jedne od standardnih plastičnih boca. Međutim, to možete učiniti uz pomoć plastičnog čepa.

Savršeno dobru hranu lako može pokvariti premasna hrana u koju ste stavili previše ulja, ipak, ispostavilo se da postoji trik za zaustavljanje izlaska previše ulja i to zahvaljujući dijelu ambalaže.

Mali plastični čep za povlačenje može poslužiti i za više od održavanja svježeg ulja kada je na policama. Možete ga koristiti da zaustavite istjecanje ulja kako biste mogli kontrolirati mjerenje za svoju hranu.

Umjesto da ga bacite ravno u kantu za smeće nakon otvaranja boce, jednostavno izvadite čep kao i obično i okrenite naopačke.

@foodies WHY DO I LEARN EVERYTHING ON TIKTOK 👁👄👁 #foodies (via @cetzys ♬ original sound - Foodies

Ima dovoljno prostora oko bočnih strana komada plastike tako da ulje i dalje može da se izlije, ali nećete morati da brinete da ćete premastiti svoju hranu.

Nakon što je trik podijeljen na @foodies TikTok profilu, mnogi su bili iznenađeni saznanjem da se čep može koristiti i za ovu namjenu.

"Cijeli život živim u laži", našalio se jedan korisnik, a mnogi su se pitali zašto ovaj način upotrebe nije naveden već na samom pakiranju.