Promo
0

Ždrepčeva krv sljedeće godine puni jubilarnih 50 godina

Ždrepčeva krv sljedeće godine puni jubilarnih 50 godina i tim povodom Vinarija Čoka sprema razne aktivacije i poklone za svoje vjerne potrošače.

Povodom proslave 50 godina postojanja Ždrepčeve krvi, Vinarija Čoka je pripremila razne poklone i iznenađenja za vjerne konzumente. "Pratite nas na društvenim mrežama da bi ste bili u toku sa svim specijalnim dešavanjima koje spremamo samo za vas", poručuju iz ove vinarije.

Ždrepčeva krv je najpoznatije vino Vinarije Čoka i jedan od najstarijih brandova vina u našoj zemlji i regionu. Zvanično, prvo pojavljivanje branda desilo se 1969. godine i od tada je krenula prodaja u većim serijama.

Interesantno je da je mnogo prije nastanka branda, vino po sličnoj recepturi prodavano isključivo u apotekama – radi svojih ljekovitih svojstava. Recept za Ždrepčevu krv nije promijenjen od 1969. godine i uspješno prkosi vremenu i raznim prolaznim trendovima.

Ono što ovo vino odvaja od ostalih vina na tržištu jeste da je ono poluslatko vino, koje se ne pravi ni dodavanjem šećera ni melase.

Čak šest vrsti grožđa se sjedinilo u jedinstveno crveno vino, čiji ukus i danas poznajemo. Merlot i Caberne Sauvignon koji su zaslužni za mekoću, Frankovka i Game pružaju vinu prepoznatljivu rubin crvenu boju, Muskat Hamburg koji nosi slatki ukus sa sobom i na kraju dobro poznati Vranac, domaća sorta grožđa koja zaokružuje ovu raskošnu mješavinu najlepših vrsti sortnih grožđa. Posebna spona koja se godinama stvarala između ovog jedinstvenog vina i njegovih konzumenata istančanog ukusa je sa vremenom sve jača i zato mu se uvijek vraćate.