Minjina kuhinjica
15

Zasladite vaš dan domaćim tiramisuom

Klix.ba
Foto: Minjina kuhinjica
Foto: Minjina kuhinjica
Blogerka Miroslava Bogdanovski, poznata široj javnosti po svom brendu Minjina kuhinjica, a na društvenim mrežama redovno objavljuje recepte svojih delicija.

Na Instagramu je prati više od 90.000 ljudi, na Facebooku blizu 500.000, a na YouTubeu ima 33.220 pretplatnika.

Sve priprema u svojoj kuhinji, fotografiše i snima. Kako je rekla, recepte piše i dijeli iz čiste ljubavi, a blog je pokrenula na nagovor prijateljica.

Dana je je podijelila recept za tiramisu, koji se može praviti na različite načine ali kaže da joj je ovaj najdraži.

Za Minjin tiramisu je potrebno četiri manja pakovanja piškota, pet jaja, 250 grama šećera, jedan vanila šećer, 200 mililitara slatke pavlake, 400 grama kisele pavlake, jedna kašika kafe, 250 mililitara vode i čokolada u prahu ili kakao.

Sjedinite jaja i šećer i skuhajte na pari, a potom ohladite.

"Slatku pavlaku umutite i dodajte prethodnom filu i sve zajedno još malo umutite. Dodajte i kiselu pavlaku i promiješajte varjačom. Kafu skuhajte, ohladite i procijedite. Donji dio piškota umačite u kafu i redajte u odgovarajući kalup ili približno 20 x 30 cm. Prefilujte filom, pa opet složite piškote i tako, po tri reda piškota i fila. Pospite čokoladom u prahu ili kakaom", napisala je Minja.

Ostale načine pravljenja tiramisua pogledajte na stranici Minjina kuhinjica.