Jednostavno i ukusno
16

Zasladite dan cheesecakeom s malinama koji se ne peče

E. Lj.
Slasna kriška kremaste torte od sira sigurno će uljepšati i najtmurnije kišne dane i popraviti vam raspoloženje. Riječ je o torti koja se ne peče, recept je veoma jednostavan pa se na pravljenje ove slastice možete odvažiti čak i ako se u kuhinji ne snalazite najbolje.

Za pripremu ovog deserta potrebno vam je 250 gr mljevenog keksa, 110 gr putera, 500 ml slatke pavlake, 225 gr krem sira, 85 gr šećera, sok od jednog limuna, želatin, 2 kašike vrele vode i 200 gr malina ili drugog bobičarstog voća po želji.

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Keks pomiješajte s istopljenim puterom i utisnite na dno kalupa. U jednoj zdjeli mikserom istucite slatku pavlaku, a u drugoj pomješajte krem sir i šećer. Nakon što ste dobili homogenu smjesu dodajte sok od jednog limuna i otopljenu želatinu. Na kraju u tu smjesu dodajte istučenu slatku pavlaku pa dobijenu kremu stavite na podlogu od keksa. Ostavite u frižider na nekoliko sati.

U međuvremenu otopite želatin i dodajte u očišćene maline ili neko drugo bobičasto voće. Voće stavite preko kreme od sira, a prije posluživanja tortu ostavite da se hladi najmanje četiri sata.