Festival hrane i muzike
107

Vraća se Street Food Market u Sarajevo, ljetno izdanje od 25. jula do 6. augusta na Vilsonovom

I. B.
Poznat je datum održavanja ljetnog izdanja Sarajevo Street Food Marketa, festivala dobre hrane i muzike, koji je, po prvi put održan početkom ove godine, oduševio Sarajlije, ali i sve posjetitelje našeg grada.
U periodu od 25. jula do 6. augusta popularno sarajevsko okupljalište Vilsonovo šetalište, biti će ovog ljeta po drugi put u znaku zabave, dobre hrane i druženja.

Nakon uspješno održanog zimskog Marketa, koji je u toku deset januarskih dana održao programe za posjetitelje svih uzrasta te ponudio fenomenalan muzički program i bogatu gastro ponudu, organizatori festivala najavljuju vrelo sarajevsko street food ljeto.

U hladovini Vilsa, pod otvorenim ljetnim nebom, biće kreiran cjelodnevni program za sve uzraste, odličan muzički program i ponuda za svako nepce za koju će se pobrinuti čak 24 renomirana izlagača hrane - što je duplo više nego u januaru.

Na jednom mjestu okupit će se lokalni pubovi, restorani i gastro barovi kojima će ovo biti odlična prilika da predstave svoju ponudu u novom festivalskom ruhu i sa specijalnim festivalskim menijima.

Organizatori Street Food Marketa pobrinuli su se i za najmlađe Sarajlije za koje će sa posebnom pažnjom biti kreiran specijalan program. A, da uz dobru atmosferu na marketu, ugođaj bude potpun, organizatori ističu i činjenicu kako je cijeli prostor SFM-a zapravo i jedna velika pet frendly zona.

Podsjećanja radi, prvo, zimsko izdanje Sarajevo Street Food Marketa održano je u periodu od 12. do 22. januara. Tokom deset festivalskih dana, Market je nadmašio sva očekivanja. Posjetitelji su prkosili hladnoći, snijegu i vjetru, te zabilježili rekordnu posjetu jednom gradskom zimskom festivalu. Fantastična gastro iskustva i posebna muzička ponuda u okviru koje su nastupili grupe Skroz, Zabranjeno pušenje, DJ Yngod, Alain, Coem, 2odd, Eela, reper Edo Majka, pop pjevačica Tijana Dapčević, Nešad Selman i bend, RnB zvijezda u usponu Amna Alajbegović, kao i stand up komičar Neša Bridžis, učinili su Sarajevo Street Food market nezaobilaznim mjestom zabave.

Market je bilježio oko 2.000 dnevnih posjeta, a prošao je bez ijedne policijske ili intervencije hitne pomoći. Tokom nastupa popularnih bendova, zainteresovanost publike bila je i veća od kapaciteta samog marketa, ali plesalo se i pjevalo i izvan festivalske ograde.

U maniru dobrih domaćina, za ljetno izdanje festivala, organizatori obećavaju još bogatiju i raznovrsniju ponudu i zagarantovano sjajnu zabavu. I sam prostor marketa bit će u specijalno osmišljenom ljetnom izdanju, na nekoliko nivoa sa ljetnim baštama i terasama sa kojih se pruža predivan pogled na grad.

Ulaz na sve programe ljetnog izdanja Street Food Marketa biće slobodan.

Zato, zabilježite u svom kalendaru period od 25. jula do 6. augusta za Sarajevo Street Food Market, mjesto najbolje zabave u gradu ovog ljeta.