Gastro
21

Vožnja Giro di Sarajevo potvrdila: Bh. građani sve više svjesni značaja fizičke aktivnosti i pravilne prehrane

Klix.ba
Manifestacija Giro di Sarajevo – rekreativna biciklistička vožnja održana u nedjelju 4. septembra u Sarajevu, potvrdila je da Bosanci i Hercegovci postaju sve više svjesni značaja redovne fizičke aktivnosti, njegovanja zdravih životnih navika i pravilne prehrane.

Istu filozofiju slijedi i kompanija Lactalis BH koja je i ove godine podržala manifestaciju i koja je nedavno u svoju široku ponudu zdravih i kvalitetnih mliječnih proizvoda uvrstila Dukat Fit – mliječni napitak bogat proteinima i niskog sadržaja mliječnih masti, naročito namjenjen osobama koje se bave sportom rekreativno ili profesionalno.

Lactalis BH je obezbjedio osvježenje i okrepljenje Dukat Fitom, Dukat jogurtom i čokoladnim mlijekom za preko 3.000 učesnika iz različitih krajeva BiH, koji su vozili stazom dugom 16 kilometara od starta do cilja, kako bi nadoknadili izgubljenu snagu i vratili energiju za nove izazove.

Od početne ideje organizatora nastale prije 8 godina, da ukažu na potrebu osiguranja adekvatnih uslova biciklistima za vožnju i parkiranje u Sarajevu, Giro di Sarajevo je postala tradicionalna manifestacija, najmasovnija ove vrste na području bivše Jugoslavije, koja osim sporta i zdravih životnih navika promiče i druge vrijednosti poput smanjenja zagađenja okoliša korištenjem ekološki prihvatljivog načina prijevoza.