SAD
0

Votka za gay populaciju - Absolut pride

Sarajevo-x.com
Pernod Ricard lansirao je limitarno izdanje Absolut votke u Sjedinjenim Američkim Državama, namijenjenu gay populaciji, u sklopu obilježavanja 40. godišnjice Stonewall Riots-a.

"Absolut pride" prepoznatljiva po dizajnu sa duginim bojama, simbolom gay pride parade, biće dostupna u maloprodajnim trgovinama od ovog mjeseca, saopšteno je iz kompanije Pernod Ricard, vlasnika branda Absolut.

"Uz mnogobrojna sponzorstva lezbejskih, gay, biseksualnih i transvestitskih zagovaračkih grupa i LGBT-temastkih oglasa, Absolut je jedan od naših najvećih saveznika unutar zajednice“, istakao je Neil Giuliano, predsjednik organizacije GLAAD (organizacija koja se bori i zagovara prava za homoseksualnu populaciju).

"Ove godine GLAAD slavi 20. godišnjicu partnerstva sa Absolutom, što je direktno finansiralo našu inicijativu zagovaranja u medijima i omogućilo nam da promijenimo srca i umove pomoću životnih priča LGBT ljudi."

Etiketa limitiranog izdanja između ostalog navodi: "Budi ponosan na ono što jesi i dozvoli pravim bojama da zablistaju. Absolut konzumiraju ponosni ljudi od 1879."