Kako vam se čine?
75

U Zagrebu se prodaje novo jelo: Da li biste probali ćevape s kajmakom u brioche pecivu?

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
U Zagrebu se prodaje novo jelo - riječ je o ćevapima s kajmakom u brioche pecivu. Očekivano, mišljenja su podijeljena.

Jučer je na Strossmayerovom trgom u Zagrebu počelo 12. izdanje sajma Fuliranje koji predstavlja spoj gastronomije, muzike i zabave. Ovo je jedna od najposjećenijih lokacija u gradu tokom zimske sezone, a svake godine stiže sve veći broj izlagača.

Influenserica Slađana Ostić je na Instagramu podijelila snimak ćevapa s kajmakom u brioche pecivu. Navela je da je na prvu bila zgrožena idejom, ali je ih ipak odlučila probati. Tvrdi da uopće nisu loši.

"U slatkastom brioche pecivu nalaze se četiri ćevapčića i puno kremastog kajmaka, a uz to dobijete i malo luka. Šta kažete? Naravno, imate i slatku verziju ako niste za ovu slanu", napisala je.

Kao što je već poznato, Hrvati su prije dvije godine izmislili novo ime za ćevape - mljevenici, što je uzrokovalo veliki broj reakcija.

"Cijela priča o imenu počela je od toga da sam svojim kolegama i partnerima želio pokazati kolika je zaista moć dobrog marketinga. Medij je medij. Vjerujem u to da ako medij nešto dovoljno dugo ponavlja, ljudi će eventualno zagristi. Namjerno smo stavili ime mljevenik da bismo izazvali reakcije. Znate, to zvuči tako zagrebački, purgerski. Ja sam to znao i pomislio sam kako će nekome sigurno biti smiješno, nekome interesantno, neko će se složiti da to nije ćevap... Nismo ništa prekrstili, samo smo napravili jelo koje je izgledom slično ćevapu. Uostalom, prave se od mljevenog mesa - tako da su mljevenici", kazao je tada vlasnik restorana InstaFood Domagoj Delač za Klix.ba.