{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U sarajevskoj Hastahani u subotu bajramska sofra za 2.000 građana

12.6.2018. u 13:07
38
157
U sarajevskoj Hastahani u subotu bajramska sofra za 2.000 građana
38
U subotu, 16. juna 2018. godine, drugog dana Ramazanskog bajrama, u parku Hastahana na Marijin Dvoru od 11 sati će biti upriličena ''Bajramska sofra'' za sve posjetitelje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Domaćin ovog druženja je Općina Centar, na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem i predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić koji pozivaju građane svih nacionalnosti i vjeroispovijesti na ovo druženje.

Ujedno podsjećamo da je Općina Centar jedan od pokrovitelja ''Ljeta u parku Hastahana'' koje će trajati od 15. juna do 15. septembra kada će Sarajlije, turisti i svi drugi posjetitelji imati priliku uživati u brojnim zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima za sve generacije. U tom cilju, zahvaljujući Općini Centar, u parku Hastahana koji će nositi naziv po prof. dr. Nijazu Durakoviću, obnovljeno je košarkaško i dječije ''ciciban'' igralište, nabavljene sprave u sklopu skate i bike parka, obnovljena javna rasvjeta i postavljen video nadzor i dekorativni elementi. Bit će obnovljen i šahovski teren, postavljeni tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal i boćanje.

U parku je i natkriveni ugostiteljski objekat sa dva velika led ekrana gdje će posjetitelji moći pratiti utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu i u kojem će se svake večeri dešavati zabavni programi, uz promocije, nagradne igre i svirke uživo. Također je planirano da se tokom ljeta održavaju projekcije filmova, fitness na otvorenom i razna druga tematska dešavanja.

''Ljeto u parku Hastahana'' organizira Konzorcij za razvoj Destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija, a koji iza sebe imaju niz uspješnih sarajevskih projekata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: