Idealno osvježenje
288

Promo / U prodaji novi proizvod iz Gradačakog Inmera: Domaće blago Ayran

Kompanija Lactalis BH, koja u okviru svoje mljekare Inmer u Gradačcu preradi više od 35 miliona litara mlijeka godišnje, a čak 50 posto gotovih proizvoda plasira na izvozna tržišta, na našem tržištu predstavlja novi mliječni proizvod – Domaće blago Ayran.

Na policama bh. trgovina širom zemlje ovaj domaći proizvod dostupan je u pakovanju od 1L, a uskoro i u čašici od 225 g. Sa idealnim udjelom soli u recepturi, Domaće blago Ayran je napitak odličan za osvježenje u svako doba godine, a naročito u ljetnim mjesecima. Također, preporučuje se za konzumaciju uz razne vrsta jela.

"Izuzetno smo ponosni što u Inmeru proširujemo proizvodnju ukusnih i zdravih mliječnih proizvoda od domaće sirovine, mlijeka koje otkupljujemo od bh. farmera. Svakako, rast proizvodnog asortimana prati stalno usvaršavanje pogona u cilju vrhunskog kvaliteta", ističe Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH i dodaje "Prateći nove trendove u konzumaciji mliječnih proizvoda Domaće blago Ayran plasiramo na tržište kada je veća potreba za konzumacijom osvježavajućih napitaka. Svakako, Ayran je preporučljiv jer nadoknađuje izgubljene soli i minerale, a zbog svog jedinstvenog okusa sjajan je dodatak uz obrok".

Tradicionalna donacija SOS selima BiH

U okviru obilježavanja Svjetskog dana mlijeka predstavnici Lactalisa su BH SOS Dječijim selima BiH uručili i vrijednu donaciju mlijeka i čokoladnog mlijeka koja je dovoljna da pokrije tromjesečne potrebe za ovom zdravom i vrlo važnom namirnicom.

Tradicionalnim darivanjem u junu Lactalis BH već četvrtu godinu zaredom pruža podršku radu SOS Dječijih sela BiH, kako bi se djeci bez roditeljskog staranja osigurao što kvalitetniji život u porodičnom obliku brige.