Na 20.000 kvadrata
0

U Pekingu se otvara tematski park od čokolade

Sarajevo-x.com
Turisti u Pekingu već uživaju u snježnoj i čudesnoj zemlji, postavljenoj unutar gradskog stadiona "Ptičje gnijezdo". Međutim, od sljedeće sedmice moći će da uživaju u drugačijoj čudesnoj zemlji - napravljenoj od čokolade.

Vrhunski poslastičari već duže vrijeme naporno rade na izradi tematskog parka od čokolade, a zadnjih dana ostalo je da se naprave tek male izmjene i pripremi za veliko finale krajem ovog mjeseca.

Ovdje će prisutni moći vidjeti kopije ratnika Terracotta u originalnoj veličini i Kineski zid, koji su također napravljeni od čokolade.

"Iako čokolada nije toliko popularna u Kini kao na Zapadu nadamo se da ćemo ovim projektom pozitivno promovisati čokoladu i povećati njeno tržište u Kini", rekao je vođa projekta Zheng Yaoting za Global Times.

Magična čokoladna zemlja prostire se na 20.000 kvadratnih metara, oko mjesta gdje su izložene kopije od čokolade bit će posebno kontrolisana temperatura, da ne bi došlo do topljenja.

Djeca će se posebno obradovati ovom događaju jer će im biti omogućeno da sami prave kreacije od čokolade i da ih odmah probaju zajedno s roditeljima. Organizatori se nadaju da će privući milion posjetilaca prije zatvaranja u aprilu.

Špekulacije da bi se ovdje mogli pojaviti neki od najvećih proizvođača slatkiša u Evropi, pokazale su se kao neistinite. Niko osim kineskih proizvođača se nije prijavio na ovu manifestaciju.