{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U decembru u Tuzli prvi međunarodni festival rakija

F
14.11.2017. u 12:07
23
128
U decembru u Tuzli prvi međunarodni festival rakija
23
U decembru u Tuzli prvi međunarodni festival rakija
U organizaciji Kantonalne privredne komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević 8. i 9. decembra u Hotelu Tuzla bit će održan 1. međunarodni festival rakija.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Očekuje se dolazak 50 proizvođača ovog žestokog pića iz BiH i cijelog regiona, a bit će predstavljena i bogata gastronomska ponuda najboljih domaćih proizvoda (sirevi i mesne delikatese).

Tradicija spravljanja rakije seže od davnina, a 1873. godine Pater Franz Pranner tokom svog boravka u Bosni zabilježio je da "ovdje svi prave i piju rakiju i uživaju u njoj".

Rakija se, inače, smatra nacionalnim pićem svih zemalja sa Balkana i svi se "kunu" da je njihova najbolja.

Osim izložbenog dijela 1. međunarodni festival rakija Tuzla 2017. imat će i svoj takmičarski dio gdje će stručni žiri ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja.

Stručni žiri će činiti: Predrag Vukosavljević (predsjednik), profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dr. Nerma Spaho sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i dipl.ing. Ljubiša Stanković sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U okviru pratećih sadržaja festivala planirana su stručna predavanja te panel diskusije o pripremi i proizvodnji rakije.

Organizatori, osim samostalnih proizvođača, pozivaju i privredne subjekte da se pridruže festivalu i iskoriste priliku za promociju svoje firme, proizvoda i aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: