U My Faceu
34

U četvrtak 5. Internacionalni Festival žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo"

Klix.ba
Najveći distillery događaj 5. Internacionalni Festival žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo" i ove godine će biti održan 30. novembra u prelijepoj sali My Face u Sarajevu sa početkom u 16 sati.

Na festivalu 5. SFS-a će se predstaviti ubjedljivo najveći broj destilerija kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića uz odličnu gastro ponudu najboljih bosanskohercegovačkih sireva i suhomesnatih proizvoda.

Spirit Fest Sarajevo koji ove godine slavi mali jubilej je koncipiran događaj , osmišljen sa ciljem prodajne degustacije premium žestokih pića i rakija namijenjen profesionalnim i privatnim kupcima.

Moramo naglasiti da je ove godine prijavljeno čak 115 uzoraka za ocjenjivanje od strane brendiranih destilerija i kompanija žestokog pića. Stručni žiri čine: Predsjednica žirija Nermina Spaho prof. dr. Poljoprivredno-Prehrambeni Fakultet Univerziteta u Sarajevu, Milenko Blesić prof. dr. Poljoprivredno-Prehrambeni Fakultet Univerziteta u Sarajevu i Mirela Smajić dipl. ing. Uzorci će se ocijenjivati po kategorijama: kategorija rakija od voća i grožđa, kategorija likera i kategorija specijalnih rakija.

Spirit Fest Sarajevo će ove godine pored dodijeljivanja plaketa za najbolje ocijenjene rakije dodijeliti i plaketu za najbolje dizajnersko rješenje etikete.

Festivalski progam pored degustacija svih pića po vrstama,tipovima i stilovima omogučava obožavateljima dobre kapljice da uživaju u koktelima uz odličnu zabavu za koju je zadužen Epic Band Sarajevo.

Ispred organizacije smo spremili mnogo iznenađenja i nagradne vaučere za posjetioce koje nam obezbjeđuje Hotel Termag Jahorina. Pored nagradnih vaučera i ove godine Spirit Fest Sarajevo dodijeljuje nagradu za Naj Lokera Festivala.Ulaz za sve obožavatelje dobre kapljice iznosi 10,00 KM.

5.Internacionalni Festival žestokog pića i rakija Spirit Fest Sarajevo je podržala VanjskoTrgovinska Komorora BiH, New Event i Print Art.