|

Tužila Nutellu zbog neistinite reklame

Tužila Nutellu zbog neistinite reklame
1
F
FENA
4.2.2011. u 16:35
40
komentara
1

dijeljenja
Tužila Nutellu zbog neistinite reklame
Amerikanka Athena Hohenberg tužila je Nutellu, tvrdeći da je popularni namaz, koji se predstavlja kao hranljiv proizvod pogodan u ishrani djece, zapravo prepun nezdravog šećera i zasićenih masti.
"Bila sam šokirana saznanjem da je Nutella, umjesto zdrave, hranljive namirnice, zapravo gora od šećerne table i da sadrži opasan nivo zasićenih masti, izjavila ova domaćica iz San Diega i majka četvoro djece", prenosi AFP.

U tužbi koju je podnijela saveznom sudu, ona traži da talijanska kompanija Ferrero, koja proizvodi Nutellu, obešteti na hiljade Amerikanaca koji su konzumirali ovaj namaz u posljednjih deset godina od kada se taj proizvod prodaje na američkom tržištu.

Hochenberg insistira i da kompanija Ferrero pokrene kampanju "korektivne reklame" u cilju pravog informisanja javnosti i traži da se s etiketa Nutelle uklone riječi poput "hranljivo", "uravnoteženo", "dobro za zdravlje", "bogato žitaricama" i "idealno za doručak".

Ona se također nada da će joj se pridružiti svi oni koji su konzumirali Nutellu od 2000. godine kako bi tužba dobila kolektivni karakter.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...