Brzo i jednostavno
44

Tropski recept: Napravite mus od marakuje za samo 20 minuta

Piše: L. K.
Korijeni marakuje su vezani za Brazil, Paragvaj i Argentinu. Otkriven je 1968. godine i od tada se koristi u raznim receptima kao dodatak, ali i kao ključni sastojak.

Priprema musa od marakuje kratko traje i jako je jednostavna.

Sastojci:

10 voćki marakuje 90 grama šećera Dva lista želatina 100 grama jogurta 200 grama šlaga Rum

Priprema:

  1. Presjeći osam voćki na pola
  2. Pomoću kašike izvaditi unutrašnjost voćki u zdjelu
  3. U zdjelu dodati šećer
  4. Sve to prokuhati i zatim procijediti kroz cjedilicu, tako da u zdjelici dobijete smjesu bez sjemenki
  5. U smjestu dodajte dvije liske želatina
  6. Dodajte jogurt i zatim sve promješajte
  7. Dodajte šlag i miješajte dok se sve ne stopi u jednu smjesu
  8. Naspite smjesu u različite čaše
  9. Ponovite postupak presjecanja dvije ili tri voće marakuje, izvadite sredinu voćke i pomiješajte je sa šećerom, te zatim dodajte rum i promiješajte. Rezultat prespite preko smjese u čašama.
  10. Presjeći osam voćki na pola
  1. Pomoću kašike izvaditi unutrašnjost voćki u zdjelu
  2. U zdjelu dodati šećer
  3. Sve to prokuhati i zatim procijediti kroz cjedilicu, tako da u zdjelici dobijete smjesu bez sjemenki
  4. U smjestu dodajte dvije liske želatina
  5. Dodajte jogurt i zatim sve promješajte
  6. Dodajte šlag i miješajte dok se sve ne stopi u jednu smjesu
  7. Naspite smjesu u različite čaše
  8. Ponovite postupak presjecanja dvije ili tri voće marakuje, izvadite sredinu voćke i pomiješajte je sa šećerom, te zatim dodajte rum i promiješajte. Rezultat prespite preko smjese u čašama.