Korijeni marakuje su vezani za Brazil, Paragvaj i Argentinu. Otkriven je 1968. godine i od tada se koristi u raznim receptima kao dodatak, ali i kao ključni sastojak.
Priprema musa od marakuje kratko traje i jako je jednostavna.
Sastojci:
10 voćki marakuje 90 grama šećera Dva lista želatina 100 grama jogurta 200 grama šlaga Rum
Priprema:
- Presjeći osam voćki na pola
- Pomoću kašike izvaditi unutrašnjost voćki u zdjelu
- U zdjelu dodati šećer
- Sve to prokuhati i zatim procijediti kroz cjedilicu, tako da u zdjelici dobijete smjesu bez sjemenki
- U smjestu dodajte dvije liske želatina
- Dodajte jogurt i zatim sve promješajte
- Dodajte šlag i miješajte dok se sve ne stopi u jednu smjesu
- Naspite smjesu u različite čaše
- Ponovite postupak presjecanja dvije ili tri voće marakuje, izvadite sredinu voćke i pomiješajte je sa šećerom, te zatim dodajte rum i promiješajte. Rezultat prespite preko smjese u čašama.
- Presjeći osam voćki na pola
- Pomoću kašike izvaditi unutrašnjost voćki u zdjelu
- U zdjelu dodati šećer
- Sve to prokuhati i zatim procijediti kroz cjedilicu, tako da u zdjelici dobijete smjesu bez sjemenki
- U smjestu dodajte dvije liske želatina
- Dodajte jogurt i zatim sve promješajte
- Dodajte šlag i miješajte dok se sve ne stopi u jednu smjesu
- Naspite smjesu u različite čaše
- Ponovite postupak presjecanja dvije ili tri voće marakuje, izvadite sredinu voćke i pomiješajte je sa šećerom, te zatim dodajte rum i promiješajte. Rezultat prespite preko smjese u čašama.
Možda vas zanima
Dizajnerica i ugostitelj
Utjecaj duhanskog dima na odjeću i čulo okusa: Šta su otkrili Stankica Stojanović i Eldar Resić
Vezani članci