Šta vi mislite?
172

Taste Atlas objavio listu najgore ocijenjenih bh. jela

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kulinarski magazin Taste Atlas objavio je listu najgore ocijenjenih bosanskohercegovačkih jela.

Na prvom mjestu je gurabija s ocjenom 2,8 od pet. Iako postoje mnoge varijacije ove slastice, najčešće se pravi od jaja, praška za pecivo ili sode bikarbone, putera ili margarina te mliječnih proizvoda poput milerama, jogurta ili mlijeka. Također se dodaje vanilin prah ili šećer, limunova korica, orašasti plodovi i sušeno voće.

Iza nje je prijesnac (3,1), hercegovačka pita sa sirom. Pravi se od svježeg sira, kajmaka ili pavlake, jaja, mlijeka, brašna, ulja, soli i praška za pecivo.

Slijede buranija i sogan-dolma (3,4), popara i orašnice (3,5). Spomenuti sitni kolačići se prave od samo tri sastojka - bjelanjaka, šećea i oraha.

Dalje na listi su kadaif, sutlijaš, kalja (3,6), tufahija, hurmašica, begova čorba, ružice (3,7), japrak, bosanski lonac, tuzlanski ćevapi, smokvara (3,8) i klepe (3,9).

Kompletnu listu najgore ocijenjenih bh. jela uz detaljne opise možete pronaći ovdje.